tPublisert:  10.11.06

 

 

Edvart og Kristian klar til trening.Fra HIL til hoppskole i Vikersund

-Av Helge Nordby-

Vikersund hoppsenter  forbindes vel først og fremst med skiflyging og skiflygingsbakke. De siste årene har området rundt skiflygingsbakken utviklet seg til et gigantisk hoppsenter med hele 6 bakker fra K15 og oppover.

De 2 minste, K15 og K25 er også laget med plast slik at det kan drives hopptrening på sommeren. Sist helg inviterte Vikersund hoppsenter til hoppskole for 6 – 14 år, og samtidig offisiell åpning av K15 plast. Ansvarlig for hoppskolen var den ikke ukjente, og eneste norske verdensmester i skiflyging, Ole Gunnar Fidjestøl.

 Edvart får sin medalje av Fidjestøl.I regnvær og flomlys startet treningen fredag kveld, med påfølgende to lange økter på lørdag, - da i flott høstvær. At trening på plast er nyttig, er det ingen tvil om, men at det erstatter snø, er og overdrive. Sporet i tilløpet er laget av porselen, unnarennet av plastråder som er lagt som takstein, og sletta er rett og slett en fin plen. Alt vannes med jevne mellomrom, og skiene må spyles etter hvert hopp. Med andre ord så kan det bli en våt fornøyelse.

Både Edvard og Kristian var meget fornøyd med helga, - også gjennomføring av rennet på søndag. At det blir flere turer til Vikersund før våre bakker er klar til bruk, er nok sannsynlig. Kanskje flere vil være med?

 Mulighet for trening er tirsdag og torsdag kveld, samt lørdag formiddag, så lenge det ikke blir frost, - men da produseres det snø slik at bakkene blir raskt klare.


Nettsideansvar: Arne Heimestøl |