t


Kommentaren

Publisert:  10.11.06

Søndag ettermiddag

-Av Stig Grydeland-

Søndag ettermiddag er ofte litt trist. Det er alltid litt vemodig å forlate hytta etter en helg. Særlig når fjellet er slik som nå. Høstfarger, mildt og nydelig sol. Det klukker fra Busua, granmeisen hakker solsikkefrø og terrenget trer tydeligere frem når bladene faller av trærne. Det er høst, det lukter til og med høst.
Helgen har vært fin. Besøk av barn. Tur i fjellet. Hyggelig prat med naboen ved bommen.


Ikke å forglemme; lørdagens møte i hyttegruppa på Valdres kontorpark. Fastsetting av mandat, drøfting av tiltak på kort sikt og tiltak på lang sikt. Som det står i handlingsplanen for Småsamfunnsprosjektet: «Tiltak for at hyttefolk i større grad skal dra nytte av bygda, og at bygda skal dra større nytte av hyttebrukere». Mange spennende forslag, fra overordnet plan for fremføring av strøm i Hedalsfjella til web kamera på Busufjell . Neste møte blir på Solstad kaffe med kaffe og vafler. Deretter konkretisering av tiltak og fordeling av arbeidsoppgaver.

Tilbake til hytteveggen og den siste kaffekoppen før avreise. Når man sitter slik, med blikket hvilende på Manfjell og lar tankene vandre kommer også godfølelsen. Her er det godt å være. Sitte, se, lukte, høre, befinne seg midt i naturen. Du kan bokstavelig talt bare strekke ut hånden og ta på den.
Synd at ikke flere får oppleve dette. Men, det er jo akkurat det vi holder på med. Småsamfunnsprosjektet skal gjøre Hedalen til ei attraktiv bygd å bo i, flytte til, arbeide i og besøke.

Som mange andre har jeg også begynt å irritere meg over at mange ikke vet hvor Hedalen ligger. De antyder ofte noe om Telemark og så var det noe om noen troll på skogen. Jeg forteller deretter at bygda ligger sør i Valdres og nord for Vassfaret, som egentlig heter Hedalsvassfaret, og at det er bjørn, ikke troll, som har vandret rundt i skogene her. Den mest kjente er Rugg, som til og med har fått en egen minneplate.
Småsamfunnsprosjektet jobber i forhold til etablerte strukturer innen forvaltning og næring. Men det er også viktig å jobbe utad. I media, messer, profilprogram og alle arenaer som gir mulighet for å sette Hedalen på kartet. Radioprogrammene i sommer var fine. T skjorter, caps og merker med Småsamfunnslogoen kan bli en bestselger. Synliggjøring og resultat henger sammen. Utfordringen er å finne frem til og gjennomføre de tiltak som kan bidra til dette.

Ettermiddagen går nå mot kveld. Det er ikke fullt så varmt lenger. Stolene settes på plass. Gardiner trekkes for. Solcelleanlegg og gass slås av. Bagasje bæres ned til bilen. Verandaporter settes på plass. Siste sjekk av hytta og den siste rituelle stopp. Vi snur oss og tar et siste blikk for denne gang på dette stedet vi er så glade i.
Vi gleder oss alt til å komme tilbake.
Ha det bra Fledda. Vi sees om en uke!


   

Nettsideansvar: Arne Heimestøl |