tPublisert:  10.11.06

 

 

Aktiv påske for Hedalen Røde Kors

Vi har bak oss ei påske med svært vekslende vær.  Hedalen Røde Kors har hatt beredskap på Reset til og med andre påskedag, og i år ble det fem uttykninger.  Det er mer enn det har vært tidligere år.

Det var det ingen alvorlige skader.  Et armbrudd, en kneskade og transport til legevakt er eksempler på utrykninger.  Heldigvis ble det ingen leteaksjoner.  Flere har vært innom hytta for å få hjelp til å stelle skrubbsår.

Leder av Hedalen Røde Kors, Frode Ildjarnstad Eriksen, er godt fornøyd med vaktberedskapen.  Mens enkelte andre hjelpekorps sliter med å få folk til å stille til ulønnet frivillig innsats, var det hele 25 personer som delte på vaktberedskapen i Hedalen.

--Hedalen Røde Korps har forresten beredskap hele året, forteller Eriksen.  --Er det noen som har behov for assistanse, stiller vi opp.

--Hvordan skaffer dere inntekter til arbeidet deres? lurer vi på.

--Frivillige bidrag fra hytteeiere er den viktigste inntektskilden vår.  Faktisk får vi inn mellom 40 000 og 50 000 kroner i året fra dem.  Et nytt inntektsbringende tiltak ser ut til å bli en suksess.  Nå har vi plassert ut fire panteautomater ved søppelcontainere i fjellområdet. Bare i påska har dette gitt oss inntekter på flere tusen kroner, forteller Eriksen.


Nettsideansvar: Arne Heimestøl |