tPublisert:  10.11.06

 

 

Ei ”hjelpande hand”

-Av Liv Barbro Veimodet-

Begnadølen Steinar Kolsgård er med i en organisasjon kalt „Hjelpande Hand“. Foreningen har hovedsete i Drammen. De samler inn og sender medisinsk utstyr til sykehus og barnehjem i Baltikum og Russland. Siden 1998 har de til sammen 15 frivillige i foreningen brukt store deler av fritiden sin på å samle inn, sortere og fylle opp trailere med medisinsk utstyr samt det blir plass til av mat, klær og leker.

”Vi har behov for alt” var den beskjeden organisasjonen fikk da Minsk ble satt på kartet over steder som kunne ta imot hjelp i form av brukt og nytt medisinsk utstyr. På sykehusene trengs røntgen og operasjonsutstyr. Narkose er mangelvare. Røntgen må enkelte steder tas i tre etapper med tre ukers mellomrom fordi strålingen fra apparatene er så sterk. På et halvt år har tuberkulose-epidemien i Estland eksplodert så i februar reiste de ned med senger til et tuberkulose sykehus.

Ingen fortjeneste
Foreningen Hjelpande Hand Norge –Estland driver ikke med salg i det hele tatt. Alt som samles inn blir gitt bort. Foreningen er derfor avhengig av at bedrifter og privatpersoner er villige til å gi bort. 68 sykehus og medisinske firmaer rundt om i landet bidrar med medisinsk utstyr. Foreningen har hittil fått låne trailere og busser til å frakte utstyret til Baltikum og Russland.
I følge Steinar er privatpersoner også flinke til å hjelpe til. Men vi trenger mer! Spesielt klær til voksne og barn, samt leker. .

Steinar Kolsgård og foreningen Hjelpande Hand kommer til Valdres for å hente klær og leker lørdag; 24 april kl 1030 - 1300
Har du utstyr og klær du ikke lenger trenger – pakk dem pent ned i poser og sekker og møt opp på Statoil i Bagn denne dagen. Kan du ikke komme kan du levere utstyr etter avtale med Ole Fønhus på Tunkroa eller Åge Piltingsrud ved Begnadalen Handel.

Begndalen Barnehage har julekalender hver jul – i stedet for gaver til barna innad i barnehagen lever de fra seg klær og leker til andre barn som trenger det mer. Denne gangen vil de gi sitt bidrag til barnehjem og mentalt sykehus i Dretza via foreningen Hjelpande Hand og Steinar Kolsgård. Gi ditt bidrag du også!


Nettsideansvar: Arne Heimestøl |