tPublisert:  10.11.06

 

 

Pass opp for Rockeulven!

-Av Liv Barbro Weimodet-

Ekorn og sauerEventyrfabelen om en sulten ulv som sikler etter Geitemors 7 killinger skulle være kjent for de fleste. Hva om man setter til fengende rockemusikk, leik, kjappe replikker og morsomme kostymer?Da får man Begnadalen barneteaters oppsetting av Rockeulven!

Oppsettingen er et samarbeid mellom Begnadalen amatørteater og Sør-Aurdal Kommunes kulturskole.

Svaler og bjørnerRockeulven bygger på det originale eventyret av brødrene Grimm, men er omarbeidet til en russisk/rumensk rockeversjon som passer godt til den sprudlende gjengen i Begnadalen.
Ulven skaper ufred og frykt blant dyrene i skogen. Spesielt er han interessert i Geitemors killinger. En dag hun skal på Mart`n lager hun en sang som hun skal synge når hun kommer hjem igjen - dette for at killingene ikke skal åpne døren for andre enn henne selv.

Det hun ikke vet, er at den utspekulerte ulven tjuvlytter og jammen klarer han iUlvegjengenkke å lære seg melodien etter flere mislykkede forsøk! Mer kan og vil vi ikke si - men vi kan likevel røpe at selv ikke en ulv, om han er aldri så rocka, vet alt! Blant annet vet han ikke at de andre dyrene i skogen vet ett og annet om ham som han ikke vet at de vet…. Dette blir både skummelt og spennende!

Det er 32 barn med i denne oppsettingen og alle er i alderen 6 - 15 år. De bærende rollene i stykket spilles stort sett av unger "midt på treet". Rockeulven spilles av en gutt på 9 år mens Geitemor er ei jente på snart 15.

"En kort men intens øvingsperiode ligger bak oss, men vi er på langt nær ferdige. Det blir fortsatt en hektisk periode frem mot premieren 9. mai" kan Arne Rønhovde fortelle. Rønhovde er en av initiativtakerne til barneteateret - amatørteateret stiller med ytterligere 5 instruktører, men i kulissene står også mange frivillige foreldre som legger ned time etter time for å være med å skape en god forestilling!

Forestillingen vises bare en gang, nemlig 9. mai kl 18.00 i Begnadalen samfunnshus!

Det gjenstår for oss å si; Break a leg! Vi sees 9. mai!

32 barn er med.


Nettsideansvar: Arne Heimestøl |