tPublisert:  10.11.06

 

 

Oslofjorden revyfestival

LARS ELSRUD

Revygruppa Sidste utvei deltok på årets østlandsmesterskap i revy, Oslofjorden revyfestival i Horten. Sidste utvei var plukket ut med numrene professoren og jomfrua. Begge personlighetene ble veldig godt mottatt av publikumet i Horten.

Den forholdsvis yre jomfrua ble av juryen belønnet med plass i finalen. Men selv om det ikke ble noen pris på jomfrua, så må det antas at hun var svært fornøyd med at hun fikk sjarmert med seg gitaristen i bandet som spilte på festivalen, inn bak scena. Uten å gå nærmere inn på hva som skjedde der, så hørte hele salen at det kom sterk og klar musikk fra minst en G-streng.

Under revyfestivalen ble det for første gang i historien arrangert revyathlon. Dette var en konkurranse, med status som uoffisielt norgesmesterskap, der revyartistene måtte være i relativt god fysisk form, kunne ta ting på sparket, ha pågangsmot, være kreativ og samarbeidsvillig. Konkurransen besto av følgende oppgaver:

  1. Tekstlesing under vann (d.v.s. på tre dykk å dykke ned og lære seg teksten på en plakat under vann, for deretter gå opp igjen på land og skrive ned så mye tekst som en husket).
  2. Synkronsvømming.
  3. Improvisasjon (ut fra noen stikkord og kostyme skulle det på 3 minutter lages en sketsj som deretter skulle fremføres på stedet)
  4. Lyskasting (kaste en lyskaster så langt en klarte)
  5. Kostymeløp
  6. Sleivspark (sparking av sleiv)
  7. Avslutningsløp

For å ta det viktigste først, Sidste utvei vant konkurransen. Det var nok særlig Cato sitt rekord lyskast på 21 meter som ble vektlagt på den fysiske delen av konkurransen.

Men viktigs var nok allikevel Cato (Skimten Storengen) og Arnstein (Ramstad) sin innsats på improvisasjonen og synkronsvømmingen. Innsatsen her vil det garantert bli snakket om en stund fremover av de som var så heldige (eller uheldige om du vil) å overvære seansene. Særlig synkronsvømmenummeret ”Ekte kjærlighet mellom to voksne menn”.


Nettsideansvar: Arne Heimestøl |