tPublisert:  10.11.06

 

 

Kunst- og husflidslagets kunstutstilling

KIRSTEN GREAKER HEIMESTØL

Søndag 22. hadde Hedalen Kunst- og husflidslag salgsutstilling på Søndre Lokalet. Som vanlig var det mange flotte og artige produkter som kunne sees og kjøpes. Noen av utstillerne har vært her i mange år, slik som Øyvind Lippestad med sine trearbeider. Andre var nye av året. Guri Hansebråten fra Hølera var en av dem. Hun er spesialist på strikka produkter slik som dukkeklær, grytekluter, nisser og diverse pynteting.

Jeg ble spesielt opptatt av vottene hennes. Her var det mange artige og originale varianter! Guri Hansebråten fortalte at alt var strikket fra gamle oppskrifter. En av vottene var makne til de som far hennes brukte i skogen.
Beate og Liv som mannekengerDagny Dalen fra Leirskogen var også ny utstiller i Hedalen. Hun strikker dameklær på strikkemaskin. Det var flere mannekeng - oppvisninger av hennes produkter i løpet av ettermiddagen. Hun kunne fortelle at hun har holdt på med dette på full tid siden nyttår.

Ellers har hun strikket en del tidligere også, men da i kombinasjon med annet arbeid. Her var det både kjoler, skjørt, kåper, gensere, skjerf og hatter. Og hun hadde med seg både fargekart og målbånd, så det var ikke noe problem å få tilpassa klærne!

Midt mellom godt voksne damer (og noen herrer), satt Anders Berg Stensrud (12) og bandt fluer. Han kunne fortelle at han har holdt på med dette i omtrent 2 år, og at det var ingen andre i familien som hadde lært ham opp. Han hadde gått på kurs og lært! Foran ham lå det mange fine fluer. Den han likte best, var Vassfarflua. Den hadde han ”komponert” selv. Han hadde solgt en god del også, men han var ikke sikker på om han tok imot bestillinger…..

En litt eldre herre, Jostein Båtnes fra Nordmøre, satt ved siden av Anders. Han stilte ut mange flotte malerier. Det var første gang han stilte ut i Hedalen, kunne han fortelle, men han hadde hatt mange salgsutstillinger på Ringerike.

Kunst- og Husflidslaget hadde også to små utstillinger av produkter. Det hadde vært strikkekurs for barn i vinter, og mange fargerike lapper var montert opp på ei fjøl. Det var også ei fjøl med votter i forskjellige farger og modeller. Laget er interessert i å lage eller finne fram til en ”Hedalsvott”, kunne Bjørg Berg, en av lagets aktive medlemmer, fortelle.

Ellers var det mange folk innom hele ettermiddagen, selv om ikke alle var så lenge at de fikk kjøpt seg en kopp kaffe. Det ble solgt produkter for omtrent 10 000 kroner, og det er visst rekord!


Nettsideansvar: Arne Heimestøl |