tPublisert:  10.11.06

 

 

Moderat bærhøst

ARNE HEIMESTØL

Multe-, villbringebær- og blåbærsesongen er i gang.  Multene har variabel kvalitet.  Blåbæra er ikke så søte som i fjor, og villbringebærene ser greie ut - hvis en husker å fjerne marken.

Multer

Det er langt fra noe kronår for multer, men det er faktisk mulig å samle sammen en kilo eller mer hvis en er riktig heldig.  På fjellet får en særdeles god trim hvis en skal plukke, for her er det bra avstand mellom hvert bær.  Snø, kulde og haglbyger i slutten av juni var ikke bra for dette bærslaget. Sjansen til å finne noe er størst i lavereliggende områder.

I går var jeg en tur i Muggedalen.  Der jeg gikk, fantes det ikke bær på åpne myrer.  Den halvkiloen jeg plukket, samlet jeg i skogsområder.  Og her kan en, hvis en er litt heldig, finne moderate mengder med bær.

Blåbær

Blåbær har jeg sett mer av.  De er tildels store og fine, men kan nok bli søtere.  Dette tror jeg vil ordne seg når vi nå får skikkelig varme.  Det er spredte forekomster, så litt må en nok leite for å hente det en vil ha.

Tyttebær

Jeg har sett tyttebær som er i ferd med å bli røde.  Men det er for tidlig å si noe om hvor mye det blir av dette bærslaget.  Her bør en nok vente til september hvis en skal plukke noe.

Villbringebær

På en spasertur i går kveld så jeg en del villbringebær.  Men det var mye mark i de bærene jeg kom over. Vil du skaffe deg villbringebær, bør du gjøre det i nærmeste framtid.


Nettsideansvar: Arne Heimestøl |