tPublisert:  10.11.06

 

 

Det var dette jeg ville bli

--Det var dette jeg ville bli.  Lærer kunne jeg nok ha blitt, men jeg egner meg i alle fall ikke som håndverker! sier Cato Skimten Storengen, nytilsatt skuespiller ved Rogaland teater, til Hedalen.no.  Nå er han hjemme i Hedalen på ferie, og her følger han godt med på det som skjer i teatermiljøet i Hedalen ungdomslag. Han takker heller ikke nei til å være solist  "O helga natt" på gudstjenesten julaften.

Vi er mange i Hedalen som følger med på det Cato gjør i Stavanger.  Her kommer et innspill fra dem som reiste dit for å oppleve Cato sin debut på Rogaland teater:

Teatertur til Stavanger

Fredag 3.12. reiste 36 muntre og glade hedølinger på tur til Stavanger for å se på Cato Skimten Storengen debut på Rogaland Teater. Oppsettingen var Nicholas Nickleby av Charles Dickens.

Forestillingen begynte kl 1400 på lørdag og varte frem til kl 2100 på kvelden inklusiv to små pauser og en liten matpause. Mange fryktet nok at dette ble vel lenge å sitte, men etter en sterk start så var dette glemt.

Vi satt som noen tente lys og fikk se Cato i mange forrykende gode roller. Han spilte fem forskjellige roller i denne oppsettingen, så sceneskiftene gikk nokså fort. Cato fikk virkelig vist hva han kan, og vi er alle glade for hans yrkesvalg. Det var et krevende stykke og alle og enhver gjorde en strålende innsats. Det var en stor opplevelse å sette seg ned å nyte førjulstiden i Stavanger å se på dette store stykke. Vi hadde ei kjempefin helg, og kan anbefale dette til de som måtte ønske å ta turen over dit.

Vi ønsker deg lykke til videre der borte Cato og vi kommer sikkert over for å titte på deg senere. Tusen takk for ei kjempefin forestilling og helg! 

Hilsen teatergjengen i Hedalen ungdomslag med flere.

Nytt stykke

Etter nyttår forbereder Rogaland teater "Mesteren og Margarita" av Michael Bulgakov. Dette stykket bygger på en roman.  Fra en omtale:

"Handlingen utspiller seg i to plan, et grotesk-fantastisk som skildrer livet i slutten av 1920-årenes Moskva, og et historisk-mytisk som skildrer Kristus før Pilatus og påskeukens videre begivenheter. I parallellføringen av de to plan gis en dyptloddende analyse av forræderiets, maktens og det ondes problem. Romanen er egentlig et etterlatt manuskript som først ble offentliggjort i fullstendig form i Tyskland i 1969.

Utgivers omtale:
Mesteren og Margarita er Michail Bulgakovs hjertebarn som han skrev på 12 år og så vidt rakk å fullføre før han døde i 1940. I disse årene var han utestengt fra Sovjetunionens offentlige liv og opplevde nærmest bare motgang. Likevel fant han styrke til å skape en av det 20. århundrets store romaner. M & M sprenger alle grenser, tematisk og genremessig. Den er både krimroman, historisk roman, dannelsesroman, satire og epos. Mest dekkende er kanskje betegnelsen: en fantastisk fortelling, eller snarere - fortellinger, for boken inneholder minst to ulike historier. Den ene utspiller seg i Stalins Moskva, mens det som skjer i Jerusalem der en prokurator ved navn Pontus Pilatus får sjelefreden forstyrret når en underlig fange føres frem for ham. Interessant nok finner det fantastiske sted i Moskva, mens det som skjer ved påsketider i Jerusalem 2000 år tidligere skildres med streng realisme. Over dette historiske svelg knyttes de to historiene sammen på finurlig vis: Et fintfølende russisk åndsmenneske som bare kalles Mesteren har skrevet en bok om Pontus Pilatus, og den har kostet ham forstanden, så nådeløs var kritikken. Men just som en representant for den nye sovjetiske litteratur i åpningssekvensen av boken belærende demonstrerer at Jesus aldri har levd, skjer det noe. Dostojevskijs observasjon slår til: når menneskene slutter å tro på Gud, får de besøk av Djevelen."


I dette stykket skal Cato ha to roller; evangelisten Matteus og Ivan Nikolajevitjsj. --Denne gangen skal jeg blant annet spille sammen med Bjørn Sundquist, forteller Cato.

Kanskje blir det flere som tar en tur til Stavanger for å se stykket mellom 4. mars og midten av april?

Krim

14. februar starter serien "Ran" på TV2.  Her er Cato med i første og deler av andre episode. Hvorfor Cato ikke er med i resten av serien, skal vi ikke røpe..... 

Ungdomslagets teaterforestilling

Hedalen ungdomslag viser "Et juleeventyr" av Charles Dickens 4. dag jul kl. 16.00 og 19.00.  Siste forestilling er planlagt til 2. januar kl.17.00.  Cato har vært innom en av prøvene og anbefaler alle å få med seg stykket.  --Dette er ei litt trist julehistorie som ender godt, forteller han.


Nettsideansvar: Arne Heimestøl |