tPublisert:  10.11.06

Lasse er en av dem som svever høyest i Vassfarporten Skisenter.

Eirik prøver tautrekket.

Hans viste at han kan synge.  Kan han ake også?  ;-) ;-)

Den desorienterte professoren (Roar Myrvang) ville også uttrykke sin glede...

Ari Behn (Vegar Ruud) framførte dikt.

Ingunn

Ordfører Knut Torgersen holder åpningstalen.

Jon

Velkommen til Vassfarporten Skisenter!

Lørdag 31.1. ble Vassfarporten Skisenter høytidelig åpnet.  Det var Helge Norby var programleder.ordfører Knut Torgersen som klippet snora som markerte inngangen til bakken.  Helge Nordby var programleder, og her gjengir vi deler av hans åpningstale.

Vi må 3 år tilbake, til 2001, Hans Fossholt fant på denne gode, og mulig for noen, ville iden om å lage en slalåmbakke her i Fossholt. 

Bruk av eiendommen skulle det ikke stå på, og ideen ble diskutert både med erfarne bakkedrivere, økonomer og andre forståsegpåere. 

Hans Fossholt sammen med styreformann i skisenteret, Harald Arne Haugen, og Kjetil Vestrom.

Gunnar Haugen sa seg villig til og arbeide videre med prosjektet. Grunneier, bygdeutvalg, kommune , fylke, vegvesenet og vårt lokale strømleverandør , - alle var positive og innvilget de nødvendige tillatelser. 

Og i 2002 var det tid for å sette spaden i jorda. Trær og busker ble raskt fjernet av hogstmaskin. Ny innkjøring og parkeringsplass ble anlagt.  

Marit kommer ned bakken med flagg.I 2003 stiftet Hans selskapet Vassfarporten Skisenter AS og var eneaksjonær. Tautrekk  ble kjøpt inn, likeså en brukt løype- og prepareringsmaskin. 

Spenningen var stor da en utvidelse av aksekapitalen ble lansert på slutten av året. 10 januar i år:  Aksekapitalen var fulltegnet og bakken ble satt i drift, med ny billettbu og lys til kveldskjøring. 

At dette også skaper ringvirkninger, er det ingen tvil om. Allerede nå er det anlagt løypetrase fra toppen av bakken og inn på skogbilveier oppe i åsen, ca. 5 km løyper vil bli forsøkt preparert.

I samme åsen blir det nå planlagt hytteområde. I dag har vi den offisielle åpningen, men historien så langt fortjener applaus!

Aking til musikk

Hans og Inger Fossholt har 12 barnebarn.  Etter velkomsttalen dukket ti av dem opp på toppen av bakken.  På ski og snøbrett og med flagg kjørte kom de nedover til Valdresmarsjen. 

Ti av barnebarna på vei ned bakken med flagg.

Et stort øyeblikk for Hans og Inger - og for alle de frammøtte.  Ola Jonny opplyser at det var ca. 200 som hadde møtt fram på åpningsseremonien, og 100 av disse prøvde seg i bakken.

Ordfører Knut Torgersen klipper snora og erklærer bakken for åpnet.

Torgersen var imponert

--Dette er et flott tiltak for bygda og for hyttegjestene, sier ordfører Knut Torgersen i en kommentar til Hedalen.no.  Han er imponert over det Hans, sammen med mange bygdefolk, har fått til på så kort tid. 

--I småsamfunnsprosjektet  er vi opptatt av tiltak som kan sikre bosettinga i bygda.  Vassfarporten Skisenter  skaper ny aktivitet.  Det er jeg glad for!

 


 


Nettsideansvar: Arne Heimestøl |