tPublisert:  10.11.06

 

 

Bredbåndet på plass!

I dag finner vi grunn til hente fram flagget.  Onsdag 18. februar kom bredbåndet på plass på Hedalen barne- og ungdomsskole. 

Og sannelig fikk de gamle maskinene nytt liv!  Foreløpig har skolen fått 2 megabit linjer.  Det er en meget stor forbedring fra å ha brukt dobbel ISDN-linje der opptil 15 maskiner skulle dele forbindelse. Det går så fort at nå kan lærerne trygt gi elevene mer lekser. ;-) ;-)

Ennå gjenstår det en del fininnstilling på forbindelsen til Bagn.  Det hender nemlig at filnedlasting bråstopper og avsluttes.  Dette regner en med at Eidsiva vil fikse i løpet av kort tid.

-Nå arbeider kommunen sammen med Sør-Aurdal Energi og Eidsiva med sikte på å skaffe bedrifter og private tilgang til bredbånd, opplyser kommunalsjef Erland Odden til Hedalen.no. Målet er full dekning i hele kommunen.

I går hadde partene et drøftingsmøte. Formannskap og kommunestyre vil få saka til behandling i løpet av mars. --Dersom kommunen bestemmer seg for å satse på utvidet samarbeid, håper vi at nye tilkoblingsmuligheter skal være på plass 2 - 3 måneder etter at vedtak er gjort.


Nettsideansvar: Arne Heimestøl |