tPublisert:  10.11.06

 

 

Husmorgruppa

--Je berre kommanderer, je, sier Kjellaug Kjensrud til Hedalen.no.  Vi kaller gruppa vår "Husmorgruppa has Reidar".  De 12-14 damene i sanggruppa + Reidar Heiene er en aktiv gjeng.  På knapt ei uke skal de opptre hele tre ganger.

Sist søndag deltok de på misjonsfesten på Ildjarntunet.  Onsdag får kurs- og turistsenteret nytt besøk, og tirsdag skal husmorgruppa synge på et LHL-arrangement.

I utgangspunktet var sanggruppa knytta til Hedalen Husmorlag.  --Vi skulle ha et gitarkurs i laget, og før vi var "utlært", fikk vi forespørsel om å synge for andre, forteller Kjellaug.  --Stilen vår har nok størst appell til dem som er mellom 60 og 100 år, men vi har fått høre at det er andre som liker det vi holder på med også.

Trekkspill, mandolin og gitar hører med som akkompagnementsinstrumenter.  Og damene synger både enstemt og flerstemt. Det gjør de like godt enten Gunvor spiller mandolindet er skillingsviser eller kristne sanger som skal framføres. 

De fleste vil forbinde stilen med musikklagene som hadde sin storhetstid fra 1950- til 1980-tallet. Flerstemmig sang hører vi også.  Og her er det velkjente parallellsangen (folketers) som kommer til anvendelse.

--Je driv med detta fordi det er morro, ler Kjellaug. --Og je får høre at medlemmene trives også. 

Vi synes gruppa med stor frimodighet skal fortsette å synge.  Den har en god funksjon både i bygdesamfunnet og i nabobygdene.  Derfor ønsker vi de sangglade damene "has Reidar" eller "hennes Kjellaug" lykke til med ei viktig oppgave.


Nettsideansvar: Arne Heimestøl |