t


Kommentaren

Publisert:  10.11.06

Refleksjoner

-Av Odd Nysveen-


Som nyvalgt leder i Bygdeutvalget er det moro å se at det er liv laga i bygda vår. Med det nye Vassfarporten Skisenter, ser vi at vi kan få til ting i Hedalen. Etter å ha vært vitne til det som skjer der, så har jeg forhåpninger om at dugnadsånden fortsatt lever her i bygda. Og det var noe av det første jeg selv merket meg da jeg flyttet hit for 24 år siden.

Samtidig er det trist å se at noen av de tilbudene vi hadde her den gang, og som vi har sett på som en selvfølge, nå er borte. Dette er kanskje noen av årsakene til at mange velger å forlate oss og bosetter seg i mer sentrale strøk.

Da jeg ble syk for noen år siden og trengte hjelp fra helsevesenet, var det livsnødvendig for meg at det fantes lege og ambulanse i bygda. Hadde det ikke vært det den gangen, hadde jeg ikke skrevet dette i dag.

Det er ganske frustrerende å tenke på at utviklingen for oss har gått i feil retning på dette området. Det viser jo at politikerne mener at det ikke skal kunne bo folk ute i bygdene. Jeg for min del kunne aldri tenke meg å flytte tilbake til en storby, og derfor vil jeg prøve å være med å bidra til at det fortsatt skal være liv og røre i denne flotte bygda.

Her har vi mye plass og frisk luft og et sunt og godt miljø for unger å vokse opp i. Jeg har fortsatt ikke glemt ambulansesaken og heller ikke legesaken, selv om jeg ikke har uttalt meg så mye om dette i det siste. Når jeg snakker med folk, er det mange som har opplevd ting de ikke er fornøyd med i forhold til slik ting fungerer i dag, og de sier at de må ha kjent det på kroppen for å kunne finne ut hvor mye vanskeligere ting har blitt. Dette blir derfor en sak jeg vil jobbe videre med i bygdeutvalget.

En annen ting som har engasjert meg det siste året, er bilcross. Etter at min datter begynte å kjøre sist sommer, har vi reist Østlandet rundt for å se på løp. Dette er en sport som engasjerer folk i alle aldre, og som er utrolig morsomt å se på.

Der starter de fra de er 15-16 år gamle og får grundig og kyndig opplæring. Dette kan være et bra tilbud til de unge slik at de kan få utfolde seg i kontrollerte former, og slik at det ikke går ut over andre.

Vi har ingen å miste i bygda vår, og dette er virkelig forebyggende arbeid. Jeg har hatt kontakt med Småsamfunnsprosjektet om eventuelt å få i stand en bane her i bygda, og vi er godt i gang med planlegging.

Problemet har vært å få et område der banen kan ligge, men vi håper fortsatt at det kan bli en mulighet. Hvis dette skal kunne realiseres, er det viktig her også med den dugnadsånden Hedalen er kjent for. Så jeg har egentlig mange baller i lufta for tiden, og håper i hvert fall at noen av dem kan behandles til glede og nytte for alle i bygda.


   

Nettsideansvar: Arne Heimestøl |