t


Kommentaren

Publisert:  10.11.06

Nyinnflyttet til Hedalen og aktiv bruker av Mystic Mountain

-Av Kundan Rocstad-

Kundan Rockstad ble valgt inn i styret.Hva får en nordlending til å flytte til Valdres hvor man ikke kjenner tanglukta fra fjæra eller ser storhavet bryte?

Undertegnede har fått et par henvendelser fra Arne om å være kommentarskribent og denne gangen sa jeg ja og hoppet i det. Arne sa ”skriv hva du vil” så nå slipper jeg meg bare løs og ser hva som kommer på skjermen og som videre formidles ut til bygdefolket og de rundt 400 som klikker inn på siden daglig.

Litt skremmende følelse å legge seg så ”naken og sårbar” som
nå eller er det kanskje bare litt negativ fantasi i mitt hode som kan holde meg tilbake.
Vi har jo blitt lært opp til å oppføre oss som voksne, tenke først før vi snakker eller handler, være fornuftig og tenke på hva andre kan mene om meg og mitt. Tja, hvordan ser dette samfunnet ut med oss såkalte voksne mennesker?

Ser ikke så mye dyp glede lenger i menneskene selv om vi er det rikeste landet i verden med sykemeldinger som går til himmels og flere unge på uføre enn noen gang. For ikke å snakke om en selvmordstatistikk blant unge som er ledende i Europa. For ikke å nevne drapsbølgen som ruller over landet i disse dager. Ikke mye å skryte av hva vi voksne har skapt?

Etter mange år på farten både innenlands og rundt omkring i den store ytre verden har jeg funnet det som jeg har lengtet etter, her i vakre og fredfulle Hedalen. TENK PÅ DET DU !

Videre vil jeg heller ikke skrive så mye om ”vær, vind og gardiner” som et nordnorsk utrykk sier. Hva er det vi egentlig bruker tiden på å snakke om og hva søker vi etter eller til?
Jeg kan bare prate for meg selv og vil gjerne svare på innledende spørsmål.

Hvorfor havnet jeg i Hedalen?
Føler at livet har vært en gave med god helse, ordnet økonomi, mange venner, drømmejobb, godt bosted og frihet til å gjøre hva jeg vil inkl. å reise verden rundt når det passer.

Etter mange år med ytre gleder på det materielle følte jeg mere og mere at noe viktig manglet i livet mitt. Hva var det jeg manglet?

Ord blir litt fattig når man går innover i livet. Etter å ha vært døden nær på sykehus i Australia, kom dette savnet nærmere enn noen gang før, selv om jeg på heltid har jobbet med temaet ”personlig utvikling” siden 1985. Lengselen som kom opp var stillhet, ro, harmoni, fred eller andre store ord som bare blir tanker når man ikke erfarer selv dette i dybden det har i seg.

Kanskje andre ville bruke ord som kjærlighet, Gud, enhetsfølelse eller kosmos m.m. Hvorfor ikke bare bruke ordet ”Guds natur” som det er nok av her i naturskjønne Hedalen?

Jeg velger ordet stillhet som ikke er belastet med noe negativt i seg i forhold til historie og religioner som andre store ord har med seg etter misbruk fra mennesker som ville ha makt over andre mennesker. De som spiller på frykt og viser til skrifter istedenfor å la mennesker være fri i kjærlighet som vi egentlig er født til.

Som jeg sa til presten etter omtalen av Mystic Mountain i menighetsbladet, ”Det har aldri vært startet en krig eller forfølgelse av noen utifra stillhet”.
Tenker da på religionskriger i Guds navn og heksebrenning av uskyldige urtedamer m.m.

Så istedenfor å bruke ordet meditasjon som kanskje mange har alle mulige rare meninger om, synes jeg at stillhet passer bedre.

Etter litt ettertanke så er nok ordet stillhet også litt negativ belastet her i vesten. ”Hva er det som feiler deg i dag?” er jo et spørsmål som brukes når noen er stillere enn vanlig. Og stillhet brukes kollektivt når det er skjedd en større ulykke eller noen er død.
I østen har stillhet en positiv betydning. Hva er det vi mennesker egentlig søker på hytta, i campingvogna eller båten etter ei stresset uke på jobb?

Ikke alltid så lett å holde seg til temaet når man slipper seg løs på tastaturet, men skal gjøre mitt beste slik at du leser videre.

Naturskjønne Hedalen, Guds natur og naturlig som et lite barn.
Mye natur blir det i denne kommentaren. Hvor kan man være i stillhet og samtidig være naturlig seg selv, hva det måtte innebære?
Dette har jeg funnet her i Hedalen og på Mystic Mountain. Plassen hvor jeg kan være mye i stillhet sammen med enkle og avslappede mennesker og meg selv på en naturlig måte.

Etter mine reiser og erfaringer rundt om i verden opplever jeg Mystic Mountain som et helt unikt sted med en avslappet kjærlighetsatmosfære som jeg hittil ikke har opplevd andre steder.
I tillegg til at plasseringen er helt fantastisk er det estetisk vakkert på mange måter, god mat, mye glede og latter, flott musikk og dans, menneskelig åpenhet og nærhet, mange forskjellige meditasjoner og aktiviteter og ikke minst at det er i ei flott bygd med alle de vennlige mennesker som finnes i Hedalen og området.

Vil takke for den fine velkomsten jeg har fått fra folket her i dalen.

Sitter her på Slettebråten og ser utover vinterlandskapet som i dag virker forblåst med en form for stillhet i seg. Uansett hvor mye lyd det er i naturen så er det aldri støy som vi mennesker lager rundt oss og noen ganger inni oss når vi ikke kan bare være det naturlige mennesket som vi var født som.

Etter denne lille delingen er det kanskje noen som lurer på hva jeg holder på med eller lever av når jeg har kjøpt hus og etablert meg i Hedalen.
Ta en titt på hjemmesiden min: http://www.palmreading.no og se på et par intervju som også ligger der. Lykke til :-)

Stille hilsen og takk fra Kundan Rockstad.


   

Nettsideansvar: Arne Heimestøl |