tPublisert:  10.11.06

 

 

Karatesommerleir i Tønsberg

LARS ELSRUD

Hedalen idrettslag sin "karategruppe" har nettopp avrundet sin tredje sesong, og det skjedde med deltakelse på sommerleir i Tønsberg for karateutøvere i stilarten Shotokan Tradisjonell.

Sommerleiren i Tønsberg er årets store happening innenfor karatestilarten Shotokan Tradisjonell. I år var det nesten 300 betalende deltakere fra klubber i Sør-Norge og Trøndelag, samt fra Island. Sommerleiren startet opp i Eikhallen på tirsdag i St.hans uka, og avsluttet på lørdagen etter.

Asle Ivar (t.v) under kumite-delen (kamp) av graderingen til blått belte

De fire første dagene ble det hver dag kjørt 2 treningsøkter på 1,5 time hver. På lørdag var det en treningsøkt, og deretter gradering.

Det er 5 internasjonale topptrenere som gjennomfører treningene på sommerleiren. Årets trenere var de to høyeste graderte trenerne (sensei) i Norge i denne stilarten, Weberg og Lim, begge med svart belte i 6. grad. Også var det med en sensei med svart belte i 7. grad og 2 senseier med svart belte i 8. grad, deriblant Kawasoe som i denne stilarten på verdensbasis er høyeste graderte og teknisk leder. Så undertegnede røper vel ingen stor hemmelighet ved å fortelle at treningene noe høyere nivå enn det treningene i Hedalen gjør.

I år var vi 7 deltakere fra "karategruppa" i Hedalen idrettslag, hvorav 5 deltok på hele samlingen, og vi hadde et svært så trivelig opphold i campingvogna som Helge og Kari Nordby hadde tatt sjansen på sende med oss (tusen takk).

Deltakerne fra karategruppa i Hedalen idrettslag. Fra venstre: Ida Sollie, Asle Ivar Klemmetsrud, Kasper Henaug, Pål Henaug, Lars Elsrud (trener), Herman Nordby og Bjørnar G. Bjørnstad

Med 9 harde treningsøkter i beina var det 5 av deltakerne fra "karategruppa" som prøvde å gradere. Alle klarte graderingen med glans, og reiste hjem med en beltegrad høyere enn det de kom med. Bjørnar G. Bjørnstad, Kasper Henaug og Pål Henaug tok alle oransje belte. Asle Ivar Klemmetsrud (som i vinter har trent i Oslo Budokan) tok blått belte. Og Ida Sollie tok lilla belte. D.v.s. at Ida, som det siste året har trent i Stavanger, nå er i ferd med å ta igjen og gå forbi sin gamle trener i Hedalen hva beltegrad angår (men i vektklasse leder jeg fortsatt klart). Så med Herman sitt røde belte fra tidligere og tre med gult belte som ikke deltok på sommerleiren, begynner det nå å bygge seg opp et bra karatemiljø med tilknytning til Hedalen idrettslag.


Nettsideansvar: Arne Heimestøl |