tPublisert:  10.11.06

 

 

Web-kameraGod start for værstasjon og web-kamera

ARNE HEIMESTØL

Værstasjonen med web-kamera på Søbekkseter har vist seg å være et godt tiltak.  I tidsrommet uke 11-uke 22 har det vært over 8000 oppslag på nettstedet.  Sidene er lenket opp fra både Ringeriksporten, Aftenposten og Hedalen.no.

Web-statistikken viser at det er flest oppslag på sidene på arbeidsdagene mandag til fredag.  Og været sjekkes fra tidlig morgen til sein kveld.  Vi vil tro at hyttefolket benytter tjenesten flittig.

Det er hytteeier Eldor Rødseth som har satt opp webkamera og værstasjon på hytta si på Søbekkseter. Åtte sponsorer har gitt støtte til tiltaket.

Webkameraet peker mot nordvest.  Tre ganger om dagen overføres bilde til denne sida. Dermed kan både hyttefolk og andre interesserte få et inntrykk av hvordan det ser ut i området.

Utedelen til værstasjonenVærstasjonen har en utvendig og en innvendig enhet.   Værprognosen er kalkulert ut fra forandringen i lufttrykket pr. time lokalt og gir en antydning om værforhold de neste 24 timene.

Duggpunktet gir informasjon om faren for tåke og kondensering/ising. Når duggpunktet er lik utetemperaturen, vil det være tåke. 

Lufttrykkforandringen er svært viktig for å bedømme kommende vindstyrke. Jo større og raskere forandring (særlig fallende), desto mer vind har en i vente. Nedbørsmåler registrerer bare regn (ikke snø). Min/maks resultater nullstilles hver dag kl. 00:00.

En slik værstasjon spår altså været kommende døgn i forhold til lufttrykket.  Den har ikke satellittbilder å gjøre beregninger ut fra.   Flere værdata finner du her og her.


Nettsideansvar: Arne Heimestøl |