tPublisert:  10.11.06

 

 

Midtsommertreff i Bagn

JØRN DAMSLORA

Et nytt arrangement ser dagens lys i Sør-Aurdal. En del lag og foreninger går sammen for å lage et arrangement som gir deg en grunn til å tilbringe helgen i kommunen. Har du tilknytting til kommunen, er 18. til 20. juni dager du bør sette av.

Hele innholdet i arrangementet er enda ikke klart. Men noe er på plass:

Fredag 

Alle avgangselever fra SAUS og HEBU som er 20 til 25 år er invitert til en treff med kommuneadministrasjonen, næringslivet og ikke minst hverandre. 

Lørdag er Fossvang stedet

-         Bagn IL, Begnadalen IL og Hedalen IL arrangerer fotballturnering for de under 16 år. Turneringen går på 4 baner og er for 5 er lag. Det settes opp premie for fairplay. Aldersinndelingen for lagene følger kretsreglene, men det blir ingen deling mellom kjønn. Idrettslagene forsøker også å dele inn lagene etter mindre geografiske områder.

(Dette betyr at et av lillegutt/jente lagene til Bagn kan heite Leirskogen eller Spangerudfeltet dersom det er nok spillere i området). Er det noen av hyttevelene som har lyst og evne til å stille lag så er disse hjertelig velkomne inn i arrangementet. Er det enkeltdeltakere fra hyttevelene så anbefales disse å kontakte det nærmeste idrettslaget for deltagelse. Påmelding senest 13. juni til Jørn Damslora. jorn.damslora@start.no Påmeldingsavgiften er 0 kroner.  

-         Kan du nibbe pinne? Sør-Aurdal historielag skal ha en stand der de blant annet har gravd fram reglene for å nibbe pinne

-         Bagn IL ønsker alle over 16 år velkomne til sandvolleyballturnering. Mixlag (6 spillere der minimum 3 må ha for vane å skifte i damegarderoben). Folk setter selv sammen lag og må begrunne tilhørigheten selv. Få med venner og kjente til en artig turnering. Påmelding senest 13. juni til Jørn Damslora jorn.damslora@start.no 

-         Casting er lite kjent som konkurranseidrett i Sør-Aurdal. Bagn og Reinli jeger- og fiskerforening har stand der du har muligheten til å bli kommunens castingkonge.  

-         Hovedaktiviteten denne dagen blir bårestaffeten. Denne er organisert av Bagn Røde Kors Hjelpekorps. Her settes bygder og hyttevel opp mot hverandre. Påmelding til Jørn Damslora senest 13.juni på jorn.damslora@start.no 

-         Begna skytterlags miniatyrskyttergruppe har åpent hus noen timer denne dagen. 

-         I anledning åpningen av Bagn IL sin nye skatepark blir det organisert en liten skatekonkurranse.  

-         Det blir satt opp griller slik at folk kan grille sin egen mat.  

Klokken 16.00 avsluttes opplegget. Da overtar SAFK/Fagernes sitt 1.lag arenaen. Du får en glimrende mulighet til å heie dalførets beste lag fram til seier.  

Det kommer mer informasjon om aktiviteter, tidsplaner, laginndeling, påmeldingsfrister og lignende på bagn.no ettersom dette er klart.  

Søndag

Det er messe i Bagn kirke kl 11.00. 

Sør-Aurdal historielag arrangerer en gaidet tur til Bagnsbergatn rett etter messen. Enten man går eller kjører opp til dette krigsminnesmerket får man dra nytte av gaidens enorme kunnskap om de dramatiske dagene på dette lille bruket. De som velger å gå opp har også greid kravet for et stempel i idrettslagenes felles turkarusell.  

Er det flere lag og foreninger som ønsker å bidra med noe denne dagen så ta kontakt med Jørn Damslora eller Ola Fønhus. Målet er å gjøre midtsommertreffen i Bagn til et årlig arrangement der vi får vist fram noe av mangfoldet innen lag og foreninger i Sør-Aurdal.


Nettsideansvar: Arne Heimestøl |