tPublisert:  10.11.06

 

 

NRK TV besøkte Vassfaret leirskole

ARNE HEIMESTØL

NRK TV skal lage et program om fenomenet leirskoler. I sine arkiver har kanalen stoff fra 1966 og fram til vår tid. Forrige uke var en journalist og en fotograf på besøk på Vassfaret leirskole.  To timers opptak skal klippes ned til ca. seks minutter.  Dette blir denne leirskolen sitt bidrag.  Programmet kan vi se på NRK TV onsdag 24. november.

Forrige uke hadde leirskolen besøk av  60  7.- klassinger fra Vesterøy skole i Sandefjord og fra Åsgården skole i Åsgårdstrand. En av medfølgende lærere hadde faktisk vært elev på leirskole på Søbekkseter i 1982.

Det ble gjort opptak av vanlige leirskoleaktiviteter. Blant annet ble elevene filmet i bli-kjent-situasjoner der samarbeid var i fokus.  Samarbeid på hyttene er også noe leirskolen vektlegger.  Elevene skal lære både personlig orden og å kunne hjelpe hverandre når det trengs.

Skliing med tausikring i fossen ved Saga er noe for ekte vikinger.  Selv om vanntemperaturen for tiden er 5-6 grader, var det flere elever som ville prøve dette, og aktiviteten ble filmet. Det ble også starten på en tur fra Fledda til Bjørke og rastepause på Storrustedammen.  I løpet av døgnet NRK var på besøk ble det gjennomført intervju med både lærere og elever.

Filmteamet var også med til kirka, og opptaket her kan bli koblet til en innspilling fra 1966.


Nettsideansvar: Arne Heimestøl |