tPublisert:  10.11.06

 

 

Ordfører Knut TorgersenUtbygginga av Hedalsheimen til kommunestyret

ARNE HEIMESTØL

8 kommunestyrerepresentanter fra 3 forskjellige partier vil ha saka om utbygging av Hedalsheimen opp i kommunestyret 21. oktober.  De mener prosjektet er blitt dyrere enn det kommunestyret har vedtatt.  I tillegg er kommunens vanskelige økonomi begrunnelse for å se på saka en gang til.  Samtidig ble det i går kjent at det er kommet inn 350 000 kroner ekstra i gaver til utbygginga.

Formannskapet behandlet utbygginga 5. oktober.  Med 6 mot 1 stemmer ble rådmannens forslag til vedtak bifalt.

Store gaver

I saksframstillinga til formannskapet kom det fram at det var gitt 1,1 millioner kroner til utbygginga. Under møtet ble det opplyst at rådmannen hadde glemt å ta med arven etter Jørgen Johansen.  Her var det 350 000 kroner.

I går ble det kjent at to anonyme givere har gitt til sammen 350 000 kroner til. 

Gunnhild Breen opplyser at den ene giveren vil gi 150 000 kroner til inngangspartiet på nybygget.  De siste 50 000 kronene av denne gaven skal brukes til utearealet.  Den andre giveren stiller 150 000 kroner til disposisjon for restaurering av den eldre delen av Hedalsheimen.

--Hedalsheimen skal bygges ut

Ordfører Knut Torgersen berømmer Hedalens innsats for å få bygd ut Hedalsheimen. --Bygda viser ekte dugnadsånd!  Jeg mener at Hedalsheimen skal bygges ut, men kan ikke nekte at saken tas opp i kommunestyret en gang til.

Torgersen opplyser at Ola Næss, som arbeider med saka for rådmannen, har funnet ytterligere innsparingsmuligheter.  --Men det går en grense for hva jeg vil være med på av sparing, sier ordføreren.  --Redusert sikkerhet kan ikke jeg støtte.

Hedalsheimen fyller 20 år

Gunnhild Breen opplyser ellers at Hedalsheimen fyller 20 år i år.  Dette vil bli markert seinere i høst.


Nettsideansvar: Arne Heimestøl |