tPublisert:  10.11.06

 

 

Hedalsheimen 20 år

ARNE HEIMESTØL

Søndag 17. oktober var det stor feiring på Hedalsheimen; da var det tjue år siden Hedalsheimen ble åpnet.  Thea Bragerhaug og Olava Fossholt var de to første som flytta inn. 

Den første tida minnet Hedalsheimen mer om en byggeplass enn om et hjem. Møblene var bestilt, men de hadde ikke kommet ennå. Trim fikk man når man skulle inn i bygget, for trammer fantes ikke.  Men dette ble ordnet ved pengegaver.  Einar Nyhagen stod for snekkerarbeidet, forteller Ingeborg i Lia til Hedalen.no.

Ingeborg har faktisk hatt sitt arbeid ved "heimen" i alle disse tjue åra.  --15 leiligheter stod klare til innflytting.  De ble raskt fylt opp. Den første tida var det dagvakt og nattevakt.  Etter hvert kom det vaktmester.

Turid Egeland ledet det festlige samværet. --Hedalsheimen er et hjem.  Dette er det beste hjemmet i hele Valdres! sa Turid. Og det kvitterte forsamlingen på med engasjert applaus.

Ingeborg og IngridHedalsheimen har stått sterkt i bygdas bevissthet gjennom mange år.  Det tok lang tid fra tanken om "heimen" ble født til spaden ble satt i jorda.  Store gaver har bo- og servicesenteret mottatt både før den ble til og gjennom hele dens tjueårige historie.  Akkurat nå står det i underkant av 1,9 millioner på konto og venter på at nybygget skal påbegynnes.

Ingrid Grøv er den av dagens beboere som har bodd lengst på Hedalsheimen. Hun er nå 95 år.  -Jeg flyttet inn på Hedalsheimen 20. oktober 1996 forteller hun. Jeg har hatt det bra alle åra jeg har bodd her.  Nå har jeg hjemmehjelp en dag i uka.  Tre dager kjøper jeg meg middag, men ellers klarer jeg meg selv, forteller den spreke pensjonisten.

-Jeg trives godt på Hedalsheimen sier Kristoffer Eid, heimens ivrigste trimmer.  Ofte kan vi møte han når han er ute med sin gåstol.  Den tidligere bonden og skogsarbeideren er fra Hølera. 

Pleie og omsorgsleder Anne Kirsti Sørumshaugen gratulerte både beboere og ansatte med dagen. --Takk til Hedalen helselag som spanderte kake.  Helselaget hadde en viktig plass da Hedalsheimen ble til og det har laget fortsatt!


Nettsideansvar: Arne Heimestøl |