Matlaging som 4H.oppgave
Lørdag 30.10. er det høstfest i 4H. Guro Lie og Kristin
Klemmetsrud har hatt matlaging som oppgave. I dag demonstrerer de
deler av oppgava si i form av oppskrift på Tacopizza. Prøv
oppskriften og møt opp på høstfesten for å se på andre oppgaver på
lørdag!
Tacopizza
Ingredienser:
Pizzabunn:
8 dl hvetemel
1 ts salt
4 dl lunka vann
½ pk gjær
1 boks hermetiske tomater (flådde)
½ pk. Tacokrydder
½ liten boks med mais
200 gram kjøttdeig
et par never tortillachips (tacoshell)
Mye ost
Paprika
Eventuelt:
Jalapenos
Grønn chili
Framgangsmåte
1. Rør ut gjæren i lunka vann.
2. Tøm gjærblandingen i melet og saltet.
3. Elt deigen med ei tresleiv.
4. La gjerne deigen heves.
5. Smør ei stekeplate, trykk deigen utover så den dekker plata.
6. Åpne boksen med tomatene nesten helt opp. Hell safta av tomatboksen i
et glass (skal brukes senere). Del tomatene i mindre deler så mye som
det går an. Bruk skarp kniv. Fordel tomatene utover på bunnen.
7. Bland tomatsafta med den halve pakka tacokrydder.
8. Brun kjøttdeigen.
9. Hell tacokrydder-og-tomat-blandinga over kjøttdeigen, i panna. Kok
bort vannet. Ha denne blandinga over pizzabunnen. Nå kan du ta på chili
og jalapenos hvis du vil det.
10. Ha over maisen.
11. Knus tortillachips over.
12. Strø på ost og paprika.
13. Stekes ved 225 grader i 15 minutter.
Det er veldig godt med dip ved siden av. Du kan bruke Maarud Tacodip,
det er bare å blande innholdet i posen med en boks rømme.
|