tPublisert:  10.11.06

 

 

”Da hara`n vant over bikkja”

ELLING OLAV WEIMODET

Under møtet mellom miniguttene til Bagn 1 og Begnadalen/Hedalen i vår ble det blåst liv i en gammel fotballhistorie fra Rolf Bjørn Backe sin tid i Gjøvik/Lyn. Det var da Rolf Bjørn Backe ble spurt om han var redd for at Raufoss skulle slå Gjøvik/Lyn at han kom med følgende uttalelse: ”Je har da aldri vøri redd førr at hara`n sku ta bikkja mi”.

Denne historia fortalte Otto Bratteng, trener til Bagn, etter oppgjøret mellom lagene i vår. Bagn vant 4 – 3 oppe i Hedalen og hadde nok en gang slått Begnadalen/Hedalen i en jevn kamp.

Dette var utgangspunktet før kveldens kamp på Fossvang. Miniguttene til Begnadalen/Hedalen hadde bestemt seg for at i kveld skulle ”bikkja” få det travelt. Etter en litt famlende åpning fra våre gutter kom fighterviljen frem, og vi kunne gå til pause med en 3 – 0 ledelse etter hat-trick av Knut Olav.

Bagn kom sterkt i starten av 2. omgang og Ørjan reduserte til 1- 3. Så brettet ”harene” fra den ytre delen og ermene på ny, og Knut Olav la på til 4 – 1. Rett før slutt fastsatte Simen sluttresultatet til 5 – 1 etter ett frispark helt oppe i krysset.

Det var stor jubel og våre gutter hadde tatt en velfortjent seier og en etterlengtet revansje. Endelig var det vår tur: ”Ja, så vant hara`n over bikkja da ….


Nettsideansvar: Arne Heimestøl |