tPublisert: 1.4. 2005

 

 

Bredbåndsaken løst!

Familien Vestrom jubler.  Nå har de endelig fått bredbånd!  Telenor sa nei, for Vestrom var blant de uheldige i Hedalen som har tokanallinje.  Men som Maria sier:  "I Hedalen klarer vi oss sjøle".  Nå har Svein Breen, med sitt firma Jobblett, kobla bredbånd mellom husene til familiene Nordby og Vestrom. 

--Da jeg leste oppslaget i Valdres for en tid siden, kom jeg til å tenke på kobberet som finnes i trådgjerder.  

Slike trådgjerder er bygd av kobber og nylon.  At det har god ledeevne, har både folk og fe fått merke når de har vært så uheldige at å komme i kontakt med det strømførende gjerdet, forteller bygdas Petter Smart, Svein Breen, til Hedalen.no. 

--Jobblett satser nå på å hjelpe resten av dem som ikke har fått bredbånd i bygda.  Løsningen er like enkel som den er genial:  Det trekkes trådgjerdesnorer mellom nabohus.  De som har bredbånd, deler på denne måten båndbredde med sine naboer. Når den ene sitter på udelt linje, er saken løst.

--For oss er denne løsningen utmerket, sier Marta Nordby.  --Det betyr jo bare at vi får noen å dele utgiftene med.

Den første testen viste at en med enkel snor kunne oppnå svært akseptabel hastighet, 1024/256kbps.  Dette passer bra med Eidsiva sitt minipristilbud.

--Men hele patentet er skalerbart, forteller Breen.  Bruker en tvinnet tråd, vil farten bli hele 2048/256 kbps. 

Det er denne løsningen familien Vestrom har valgt.  Og nå kan Wenche i ScanAccount sende og motta fakturaer i ekspressfart, og dattera Maren henter og leverer lekser i Globalskolen uten å bli forsinket av smalbåndet Telenor til nå har levert.

Ønsker du denne bredbåndsløsningen, kan du ta kontakt med Jobblett

  • telefon:  61 34 96 34

eller e-post

En må påregne noe ventetid da pågangen er ventet å bli stor.


Nettsideansvar: Arne Heimestøl |