tPublisert:  10.11.06

 

 

Etablerer Datahjelp1 i Hedalen

ARNE HEIMESTØL

Ole Martin Bakke starter ny virksomhet i Hedalen. Etter tre års studier i informatikk på Høgskolen i Buskerud etablerer han seg med egen databedrift i hjembygda.  Trenger du hjelp til innkjøp av ny datamaskin, drift av nettverk, oppkobling til Internett via bredbånd eller ISDN, er dette noe av det han kan hjelpe til med.

--Jeg starter opp i disse dager, samtidig med at jeg gjør meg ferdig på skolen. Resten av skoleåret er bare prosjekter og eksamen, så jeg kommer stort sett til å være i Hedalen, forteller Ole Martin til Hedalen.no. --Jeg har de siste tre årene tatt en bachelorgrad i informatikk ved Høgskolen i Buskerud, avd. Hønefoss.

Dette er et allsidig studium som  blant annet  inneholder drift av PC-er og nettverk, programmering, databaser, systemutvikling, webutvikling og IT i administrasjon og ledelse. Av dette er det stort sett drift av PC-er, nettverk og web-utvikling jeg driver med, ettersom programmering, databaser og systemutvikling er mye mer komplisert enn det man rekker å lære på tre år. Men jeg kan lage mindre databaseapplikasjoner eller enkle programmer, det er bare å ta kontakt, sier Ole Martin.

--Data er som kjent noe som virker av og til. Kan du fortelle litt mer om hva det er du kan hjelpe til med?
--Med drift av PC-er og nettverk mener jeg dagligdagsproblemer med vanlig programvare, som for eksempel Windows eller Office, men også det meste av andre programmer som er vanlige på dagens datamaskiner.

Hvis det er problemer med spesielle programmer eller systemer, er det bare å ta kontakt, så kan jeg si om det er noe jeg kan hjelpe med der og da. Drift av nettverk går på alt fra Internett, oppkobling via modem, ISDN eller bredbånd, til trådløst hjemme-/kontornettverk, kontornettverk med egen filserver. Det er hovedskalig Windows jeg har kjennskap til, men jeg har også satt opp Linux-maskiner/servere.

--Hvilken kompetanse har du når det gjelder utarbeiding av nettsteder?
--Når det gjelder webutvikling, lager jeg både vanlige statiske sider, som må endres i en editor, og jeg utarbeider dynamiske sider som enkelt kan endres online. Til dynamiske sider bruker jeg enten ASP mot en Access-database på en Windows server, eller PHP mot en MySQL-database på en Linux-server.

Når det gjelder webløsninger, er det ofte anbefalt å bruke Linuxservere pga at de ikke er like utsatt for virus og hacking som windowsservere. I tillegg til å programmere asp og php, kan jeg også litt om javascript og en del flash. Flash kan brukes til å lage presentasjoner på web, spill eller andre applikasjoner der det er ønskelig med grafikk og brukerinteraksjon. Jeg kommer til å lage eksempler på alt dette på sidene mine etter hvert.

--Det er altså et bredt spekter av tjenester du har å tilby.....

--Ja, ellers tilbyr jeg salg av nye PCer og programvare, samt oppgradering av eldre PC-er, både når det gjelder programvare og maskinvare. Jeg har bygd maskiner i ca 10 år og kan derfor tilpasse PC-er i forhold til bedriftens eller brukerens behov.

--Hvordan kan man komme i kontakt med deg?

--Jeg er tilgjengelig på mobil 91 81 12 66 stort sett hele tiden og kommer til å være i Hedalen fremover. Så det er bare å ta kontakt -- enten på e-post, post@datahjelp1.no  eller på telefon hvis det er noen spørsmål, avslutter Ole Martin.


Nettsideansvar: Arne Heimestøl |