tPublisert:  10.11.06

 

 

Bærhøsten

ARNE HEIMESTØL

Det ser ikke ut til å bli noe kronår når det gjelder molter.  Blåbær blir det bra med.  Tyttebæra skjuler seg foreløpig så godt at det er vanskelig å få oversikt over hva vi har i vente.

De som kjenner meg, vet at jeg er glad i å plukke bær.  Jeg har vært noen turer for å se etter molter. På åpne myrer 500-800 moh er mye av bærene modne allerede.  Men slike steder har jeg funnet lite. 

I år ser det ut til at en må lete etter skogens gull i myrkanter, under trær og i kjerr.  Også her finnes bærene i moderate mengder.  Men de fins!  Og har en litt tålmodighet, er det fullt mulig å skaffe seg noen kilo også dette året.  I år ser det ut til å bli blåbær.Det vi kan slå fast er at det er mer molter enn i fjor, og langt mindre enn kronårene vi hadde for to og tre år siden.

På turene jeg har gått, har jeg sett en god del blåbær.  Disse bærene trenger litt mer modningstid.  Der bærene står i sola, vil en finne flotte bær allerede.

De nærmeste dagene er det ventet varmere vær.  Dette vil bidra til at bærene modnes raskere. 

Husk at det er temmelig vått i skogen og på myrer.  Fjellstøvler anbefales. 

De siste ukene har vi kosa oss med smoothie.  Yoghurt kan blandes med frosne bær, banan og honning.  Dette er fantastisk godt.  Dessuten er det sunn mat.  Her finner du oppskrift på blåbær-smoothie.


Nettsideansvar: Arne Heimestøl |