tPublisert:  10.11.06

 

 

Kan vi hjelpe ham?

ARNE HEIMESTØL

--I dag skulle jeg ha brukt 7,5 timer på jobben min.  Det ble godt og vel 11.  Søppeltømming fra konteinere i Hedalen er ikke som det bør være.  Jeg brukte to timer på å rydde rundt de tre beholderne i bygda.  Kan folket sortere søppelet sitt selv? spør Ragnar Torp i VKR. 

Vi var på vei til Muggedalen da vi ble oppmerksomme på Torp.  Han hadde en lite trivelig oppgave der han stod og samlet sammen en mengde søppel som var plassert utenfor konteineren han skulle tømme.  Her var det blant annet materialer, ei seng, ei madrasse og et batteri. --Men miljøstasjonen er det jo på Nes i Ådal? kommenterte vi.

--Ja, det er det.  Det er der eller på Bagn dere skal levere søppelet dere har sortert.  Konteinerne er for restavfall, og det skal puttes inn i ei av de små lukene.  Du forstår, sier Torp, --hvis én setter en søppelpose på utsiden av konteineren, så tror mange at boksen er full, og da blir det min jobb å samle alt som ikke er der det skal være.  Bedre blir det ikke når dyr har dratt søpla utover. 

Det blir mange tunge løft også.  Jeg er aleine på denne bilen, og da er det ikke lett å få med seg komfyrer, ovner, kjøleskap eller hva det nå er.  I dag stod det ei svær pappeske med søppel ved en av konteinerne.  Da jeg skulle løfte den opp i bilen, røk bunnen i kassa...

--Hvordan står det til med Hedalen i forhold til resten av Valdres? undrer vi.  --Dere er verken verre eller bedre, sukker Torp.

Kan vi hjelpe denne mannen?  Hedalen.no kommer til å følge opp saken med bilder fra konteinerne utover høsten. 


Nettsideansvar: Arne Heimestøl |