tPublisert:  10.11.06

 

 

Nordisk 4H-leir 2005

KRISTINE OG MARI

Fredag 22 juli dro en spent gjeng på 9 stykker fra Hedalen. Sondre var den eneste ”heldige” gutten som måtte slite med 8 jenter i ei uke. Bussturen var lang, men etter 12 timer var vi endelig fremme i Holsljunga i Sverige.

Den første kvelden gikk til å sette opp telt. De berømte ”slidringa” med en totning på slep hadde store planer om å grave eit DYPT svømmebasseng. Dypt ble det, men brannsjefen godkjente ikke at bassenget ble fylt! Så det sto et inngjerdet, 2 meter dypt, hull midt på tunplassen vår! Selve bassenget fikk navnet ”Slidrepytten”, mens stranda rundt ble kalt ”Norwaii”.

Det ble tidlig vekking, altfor tidlig synes mange av oss.. ZzZzzz. Men klokka 0700 var de fleste oppe. Dagen gikk til oppbygging av tun, vi fikk beskjed om å lage noe som var spesielt for Oppland, så vi satte tre planker sammen å la på litt plastikk – Galdhøpiggen! Vi lagde også en bålplass som ble flittig brukt resten av uka, både av Opplendinger og av andre, både nordmenn, svensker, dansker, finner og alt annet som var der! Den store åpningen fant sted på kvelden, vi trappet opp fylkesvis, vi i Oppland har en sang fra landsleiren i fjor som vi ”sang” på, ble vel kanskje litt mer skriking til slutt.

Søndagen sto Natursti på programmet. Ikke alle var like begeistret, men vi hadde fått noen advarsler om at hvis vi ikke ble med kunne vi vente oss en enda verre jobb seinere på kvelden! Så alle stilte positive opp. Løypa var 7 km lang, og tok 4 timer. Mange av oss tok derfor et forfriskende bad i det nydelige vannet på leirområdet. Vi brukte dette som dusj, ettersom dusjene der var så som så! På kvelden var det norsk aften, mye god underholdning;)

Mandag brukte vi til å slappe av, det vil si sove! Det var ikke noe obligatorisk opplegg på dagen, men på kvelden var det finsk aften. Det var ikke mange av oss som skjønte så mye av det de sa, men Linda var tolk;) Noen av oss prøvde til og med å danse gammeldans enda seinere på kvelden.

Tirsdag dro hele gjengen til Liseberg. Ingen av karusellene stod stille den dagen, der ble alt prøvd, fra barnekaruseller til spøkelseshus. Slitne satt vi på bussen, to jenter hadde tullet seg bort, så vi måtte vente en time ekstra! Svenskene og danskene stod for underholdningen denne kvelden. En gjeng av oss gikk ned for å ta et nattbad, vannet var varmt og godt det, men over vannet var det nok hakket kaldere! Så vi fikk varmet oss rundt bålet i opplandsleiren, der var det sang og mye prat. Noen la seg vel litt seinere enn andre denne kvelden!

Onsdag var enda en dag der vi kun slappet av, noen ruslet seg en tur på butikken, andre var på stranda, noen spilte volleyball. Vi gjorde det vi hadde lyst til rett og slett! Det var internasjonal aften, IFYE stod for underholdningen. Et band spilte kjente sanger, og mange sang med og danset. Denne natten var det vel noen av oss som ikke sov i det hele tatt. Vi fikk natta til å gå med sang, massering og prating, og noen romanser var det vel her og der;)

Torsdagen var derfor en veeeeeeldig laat daag… ZzzZzzZ.. Folk lå i stoler og sov, overalt! Dette var også den siste dagen, så teltene måtte ryddes ned, og tunet måtte rives og ryddes. Kvelden ble veldig lang, da vi ikke dro før klokka var 0030. Tiden gikk til bl.a. soving, soving, soving og kortspill! Da det endelig nærmet seg avreise våknet visst en av deltagerne, hun fant ikke mobilen! Vi lette, og lette, og lette! Men fant den ikke.. Mobilen var det ikke så farlig med, men alle bildene og filmene som var på den..
Hele gjengen gleder seg nå til afterleir, og ikke minst til fylkesleir i Gudbrandsdalen, og landsleir på Tromøya i Aust – Agder til neste år.

Vi lover å arbeide mot det mål å bli en ungdom med:
Klart HODE
Varmt HJERTE
Flinke HENDER
Og ei god HELSE.


Nettsideansvar: Arne Heimestøl |