tPublisert:  10.11.06

 

 

Bjørn i Hedalen?

ARNE HEIMESTØL

--Det er ingen tvil om at det har vært bjørn i Hedalen i sommer. I begynnelsen av juli ble det funnet ihjelslått sau i Landsenlia, ved Haugevolla og ved Godvatna.  Dette forteller leder I det kommunale rovviltjaktlaget, Ole Arne Huset, til Hedalen.no.

IllustrasjonsfotoEtter en del skader ble det i to perioder gitt fellingstillatelse på bjørn i deler av Sør-Aurdal og Nordre Land.  Det ble satt ut poster ved noen kadaver og ved saueflokker, men noen bjørn ble ikke felt. Disse dyrene vandrer over store områder, og det er temmelig vanskelig å finne dem.

Huset er sikker på at det har vært mer enn én  bjørn i området vårt det siste året.  Han anslår tallet til å være mellom 2 og 6.

 --Det er viktig at folk sier fra til det kommunale jaktlaget om observasjoner de gjør.  Ved ferske sauekadaver kan en finne ut hva som har skjedd.  De som driver med husdyr, er naturligvis interessert i å få informasjon om dyr som har mistet livet eller er skadet.

Fordi det er tid for bærplukking, er det mange som er ute i skog og mark.  Det er ingen grunn til å frykte bjørnen.  Skulle en komme over en bamse, kan det være lurt å trekke seg rolig tilbake, sier Huset.

Hedalen.no tar gjerne i mot opplysninger om bjørneobservasjoner.


Nettsideansvar: Arne Heimestøl |