tPublisert:  10.11.06

 

 

Kosmetikk fra Søbekkseter

ARNE HEIMESTØL

Eksklusivt skal det være!  Hudkrem og lebepomade basert på reinsdyrmelk selges nå i USA, og de vel 40 tamreinene på Søbekkseter har levert melk til produksjonen.

Reinsdyrene går i en innhegning på Søbekkseter, og det er om sommeren de blir melka.  --Nå har vi fått ei flott krukke med hudkrem.  Hva den skal hjelpe mot, er jeg ikke sikker på, sier Olaf Ødegaard til Hedalen.no.  Men hvis reinsgjeteren fremdeles klarer å holde seg like ung, skrukkefri og sprek, har vi kanskje funnet en forklaring.

Nå viser det seg at firmaet som lager kosmetikken, har opprettet nettside.  Den har domenenavnet http://reinsdyr.com ,  og her får vi vite at produktene som inneholder reinsdyrmelk, gir arktisk hudbeskyttelse.

Les hva nettsida skriver om skandinaviske kvinner:

"The women in Scandinavia are renowned for beautiful and radiant skin even though they live in a harsh climate with extremes of heat and cold. Therefore, we have worked with a well-known Swedish skincare company to take these special Arctic ingredients and to formulate various products that will be effective in countering these harsh conditions."

Skandinaviske kvinner er altså kjent for vakker hud selv om de lever under harde klimatiske forhold....

For 7 dollar (knapt 50 kroner) kan du få kjøpt reinsdyrlebepomade.  Og den skal, i følge nettstedet, være godt egnet i både kulde og varme.  Hudkremen koster 30 dollar; knapt 200 kroner.

Hva med ost?

Forsøket med å melke reinsdyr har altså vart ei stund.  Det er laga et prøveparti med ost som ble sendt til Frankrike.  Tilbakemeldingene derfra var gode, men foreløpig er det ikke igangsatt kommersiell produksjon av dette nisjeproduktet.


Nettsideansvar: Arne Heimestøl |