tPublisert:  10.11.06

 

 

Valdres beste damelag

SIGRID BREDESEN

Ikke bare er vi det beste damelaget i Valdres, men vi er også det eneste. Rart nok er det bare Hedalen som har klart å skrape sammen et syverlag, noe som medfører at vi må reise temmelig langt for å spille kamper. På søndag dro Hedalens sprekeste damer til Tangen – 2,5 mil utenfor Hamar – for å kjempe om poeng. Tross to tap klarte damelaget likevel å snike med seg tre poeng hjem.

Halve laget på ferie i Roma

Første kamp tapte vi 6-0 mot Tangen. Andre kamp tapte vi 3-2 mot Redalen. Et av lagene møtte ikke opp, noe vi tror kommer av at de hadde hørt ryktene om hvor godt vi spilte 8. mai. Da vant vi to kamper og spilte en uavgjort.

Mye av skylda for helgas forsmedelige tap, legger vi på sjefen sjøl (Anne Ingunn Grønhaug, for de som måtte være i tvil). Hun hadde nemlig lurt med seg halve laget på ferietur til Roma. Mens vi peste og slet, satt de og drakk vin og spiste fruktsalat! Dommeren var også heller fraværende. Han må ha blitt veldig distrahert av alle de spreke damene som sprang rundt på banen og fikk ikke med seg så mye.

Øverst fra venstre: Guro Lie, Berit Perlestenbakken, Kristin Klemmetsrud, Ragnhild Berge, Beate Auren Fossholt, Sigrid Bredesen
Nederst fra venstre: Mariann Klemmetsrud, Lise Marie Nordby, Odny Strandbråten, Yvonne Merete Brenden Hansen


Mange unge spillere

Yvonne Merete Brenden Hansen (15) var lagets yngste spiller. Hun ga en storslagen målgivende pasning, som Berit Perlestenbakken iskaldt plasserte i mål.

Søstrene Klemmetsrud (Mariann og Kristin) kriget i forsvaret. Det var til tider en slitsom og krevende oppgave. Guro Lie ble plassert i mål, med kun få treninger bak seg. Hun gjorde en glimrende jobb, og vi håper hun vil være med på resten av kampene ut sesongen.

Lise Marie Nordby og Sigrid Bredesen fikk testet utholdenheten sin på midtbanen. Sistnevnte må ha tilbrakt for mye tid på Mystic Mountain med å meditere, for hun fikk krampe i begge leggene og måtte kravle ut av banen.

Denne sesongen har damelaget hentet to forsterkninger fra Begnadalen. Odny Strandbråten har kommandoen i forsvaret og fikk nok å gjøre. Ragnhild Berge var en av lagets beste spillere på søndag.

Det pleier å gå hardt for seg når Hedalen damelag er i aksjon, men denne gangen slapp vi fra det uten fysiske skader.

Vraket Gjøvik FK og Lillehammer

Berit Perlestenbakken vraket Gjøvik FK og Lillehammer til fordel for Hedalens damelag.

Denne jenta kan å prioritere og vi synes hun har gjort et klokt valg. I helga scoret hun Hedalens to mål og var som vanlig en viktig spiller for laget.

Berit Perlestenbakken ble lagets toppscorer på søndag, med to fine mål.

Comeback
Beate Auren Fossholt gjorde comeback på Tangen stadion i helga. Vi regner med at det ikke blir siste gang vi ser henne med fotballsko på beina. Dette kan få konsekvenser for fotballkarrien til hennes mann, siden han fremover må tilbringe mer tid med å være husfar.

Prioriterer rekrutteringen
To av lagets spillere har denne sesongen prioritert rekrutteringsarbeidet, og har skaffet to fremtidige spillere til Hedalen herrelag. Damelaget tenker langsiktig, og ser på arbeidet med å øke befolkningstallet i Hedalen av høyeste prioritet. (Vi håper i fremtida at det også vil bli rekruttert spillere til damelaget).
Damelaget har hatt stort oppmøte på treningene, noen ganger er vi faktisk flere enn herrelaget.  Særlig ser vi at det er kommet flere yngre spillere, noe vi setter stor pris på.

Årets begivenhet
Den 26. juni skal damelaget spille sine første tre kamper i Hedalen. Det blir en stor begivenhet og vi håper på en høyrøstet heiagjeng. Vi regner med at herrelaget ikke vil gå glipp av den store dagen. Med tanke på hvor ofte damelaget har stilt opp (på en eller annen måte) er det bare på sin plass at de møter mannsterkt opp (gjerne med dusker).
Hedalen damelag liker ikke å tape, og vi lover at det blir tre underholdene kamper. Vi oppfordrer alle til å komme å heie på oss!


Nettsideansvar: Arne Heimestøl |