tPublisert:  10.11.06

 

 

Bedriften Mystic Mountain og hva som skjer på senteret

KUNDAN ROCKSTAD

Etter innlegg på forumet med alvorlige beskyldninger mot bedriften og kursstedet Mystic Mountain vil jeg som en bruker og representant for stedet på en saklig og informativ måte orientere om hva Mystic Mountain er.

Det er positivt at det finnes organisasjoner som hjelper folk som er blitt lurt og manipulert inn i diverse religioner og sekter m.m. Men det blir helt feil og meningsløst når man prøver å så tvil og frykt om et fredfullt og åpent senter som Mystic Mountain i Hedalen.

Seriøse organisasjoner har en plikt til å gjøre grundige undersøkelser om de faktiske forhold og ikke bare komme med udokumenterte beskyldninger som går ut over uskyldige og skaper uro både for brukere og folk i Hedalen.

Jeg har ringt og sendt email til organisasjonen som kom med beskyldningene om hjernevasking og økonomisk lureri for å få en prat med
dem på telefonen, men de vil ikke snakke med meg, kun på email.
Mystic Mountain har aldri motatt noe henvendelse fra denne organisasjonen.

Bedrift m/norske eiere
Mystic Mountain eller Vassfarfoten Hyttetun A/S som det formelt heter er et frittstående og uavhengig aksjeselskap med norske aksjonærer og uten noen form for tilknytning til andre organisasjoner eller grupper.To navn
Vi har valgt å beholde det innarbeidede navnet Vassfarfoten Hyttetun p.g.a. at det virker enklere med tanke på lokale leverandører og firmaforbindelser. Men siden vi har internasjonale kursdeltakere er det bedre å bruke navnet Mystic Mountain som fenger i det alternative miljøet. Det er på samme måte som andre bruker et kunstner- eller artistnavn.

Økonomisk åpenhet
Vi har valgt aksjeselskap og vi legger stor vekt på økonomisk åpenhet og vi følger norske lover på området. Bedriften bruker godkjent regnskapsfører og revisor fra Hedalen. Regnskapet er offentlig tilgjengelig i Brønnøysundregistrene. Bedriften drives på forretningsmessige vilkår og det er ikke noen form for medlemskap, donasjoner eller videreføring av penger. Aksjonærene tar ikke ut aksjeutbytte, men pengene står inne for å styrke bedriften slik at både bedriften og bygda slipper flere konkurser. Så etter mer enn 4 års drift er bedriften levedyktig. Og de som har vært innom, har kanskje lagt merke til oppgraderinger på stedet med både oppussing og litt utbygging. Det er også gjort investering i bl.a. stort aggregat slik at stedet kan fungere både for leirskole og andre brukere når strømmen går.

Organisering av bedriften
Som alle andre aksjeselskap er vi lovpålagt å ha både styre og daglig leder. I tillegg til daglig leder er det et team på 7 personer som tar ansvar for den daglige driften.

Informasjon
Vi har hele tiden lagt stor vekt på informasjon med bl.a. åpne dager hvor hele bygda har vært invitert igjennom oppslag på de lokale butikkene og på Hedalen.no. Det har også vært omfattende intervju og artikler på Hedalen.no om senteret. På disse åpne dagene har publikum fått møte brukere av stedet, prøvd forskjellige meditasjoner og sett video om hva senteret holder på med og stilt spørsmål om det er noe de har lurt på. I tillegg har det vært flere omtaler av stedet i avisen Valdres. Hjemmesiden http://mysticmountain.no  er full av informasjon om hva som skjer inklusive priser. Er det noe folk lurer på, så er det tlf-tid hvor de kan ringe og vi svarer også på email. Hvilken annen bedrift i Hedalen har gitt ut så mye informasjon på hjemmesidene og måttet svare på så mye på Hedalen.no?

Eget ansvar
Som på andre kurssteder og bedrifter så er det ikke vanlig at Mystic Mountain spør hvor folk har fått pengene fra når de betaler for et kurs. Jeg har aldri hørt om noen bedrift her i Hedalen eller andre steder som spør voksne mennesker om det. Det ville jo høres rart ut hvis noen på f.eks. Ildjarntunet spurte meg om det hvis jeg skulle delta på ei samling som de har der. Mystic Mountain kan ikke stilles til ansvar for familiære uoverenstemmelser som eventuelle kursdeltakere måtte ha.

Bidrag til området
Både bygdefolk og innflyttere er brukere av bedriften så her kan vi ikke skille. Som i de fleste bygder så er det vel entydig positivt at befolkningstallet øker istedenfor å gå ned. De som har flyttet til bygda er jo et viktig bidrag både til skole, barnehage og som brukere av både butikker, verksted og alle andre bedrifter som leverer varer og tjenester. Mystic Mountain har ikke noe med hva brukere av stedet ellers gjør på samme måte som andre bedrifter i Hedalen ikke kan ha noe med hva deres kunder gjør på jobb eller fritiden.Engasjement i bygda
Mystic Mountain har et fint samarbeid med Vassfaret Leirskole som er en stor bruker av stedet. All kursaktiviteten er også et tilskudd til at vi skaper arbeidsplasser i bygda. Mange av de innflyttede brukerne er med i både korps, fotball, aktiviteter rundt skole og barnehage og som medlem i styret i bygdeutvalget.

Brukere av lokale bedrifter
Bedriften legger stor vekt på å bruke lokale bedrifter og leverandører innen områdene som rørlegger, elektriker, snørydding, ved, byggetjenester, transport og innkjøp av matvarer m.m. Det er betydelige summer vi bidrar med i lokalmiljøet på denne måten også.

Markedsføring av Hedalen
Mulighetens dal er jo et slagord som brukes om dalen og vi ønsker å bidra til markedsføring av området til alle kursdeltakere, som også som turister legger igjen penger i lokalmiljøet. I forbindelse med småsamfunnsprosjektet så er jo dette ei bygd i utvikling.

Aktiviteter på senteret
Vi har mange former for aktiviteter som varierer hele tiden siden vi arrangerer en del selv og leier ut stedet til andre som lager sitt eget opplegg.
Det finnes et bredt tilbud som omfatter bl.a. sommerfestival, stille retreater, meditasjonshelger, satsang med Swaha, opplæringsprogram i bl.a. massasje, rideleir for voksne og barn, barneleir, grupper for menn, og kvinnegrupper og mye mer som dere kan se på hjemmesiden. Stedet er en plass for de som ønsker å bli bedre kjent med seg selv og utvikle seg fritt som menneske. Meditasjonsprogrammene er en invitasjon, de er uten noen form for lære, hver enkelt gjør sin egen erfaring.

Satsang med Vasant Swaha
Vasant Swaha er ansatt som fast meditasjonslærer på Mystic Mountain. I tillegg til å sette opp programmene for satsanghelger og retreater holder han satsangmøter, som betyr å møtes i ærlighet og stillhet. Det er et møtested hvor folk kan stille spørsmål om meditasjon og andre ting som har med personlig vekst å gjøre. Han har ingen ting med den daglige driften av Mystic Mountain å gjøre, han sitter verken i styre eller teamet som driver stedet. Man kan lese mer om ham og hans bakgrunn på: http://www.vasantswaha.netIntervjuer
med Vasant Swaha kan leses på:

http://www.vasantswaha.net/new/sharings/ergoterapeuten/ergoterapeuten_norsk.html

http://www.vasantswaha.net/new/sharings/ildsjelen.pdf

Mesterbegrepet
Ordet mester er mye brukt innen praktiske fag og prestasjoner. Vi snakker om en byggmester eller en som har mesterbrev, og vi sier at noen er en mester i musikk eller norgesmester. Dette er en betegnelse på at de kjenner faget sitt, at de er en mester innenfor det de holder på med. I østens tradisjon er dette begrepet også brukt innen det menneskelige/åndelige, den indre verden. Så hvis jeg skal lære meg selv å kjenne, går jeg til en som kjenner seg selv, på samme måte som når jeg skal lære noe i et fag. Jeg spør ikke om råd fra en som er i lære, jeg går til en mester som har både faglig innsikt og erfaring. Forskjellen mellom en mester og en lærer på det menneskelige/åndelige plan er at læreren viser til andre sine erfaringer, mens mesteren gir ansvaret tilbake til den som vil lære og utfordrer personen til å gjøre egne erfaringer og finne svarene selv.

Åpne kurs
Aktiviteter og kurs som foregår på Mystic Mountain er lagt ut på våre hjemmesider og annonsert i flere magasiner i Norge og i utlandet som et tilbud til alle søkende mennesker som vil utvikle seg, finne seg selv. Dette er ikke et behandlingsted, det er et senter for oppegående mennesker som tar ansvar for eget liv og som søker fred og dypere forståelse i seg selv igjennom meditasjon og som ønsker å være sammen med andre som søker denne dybden i livet..

Respekt og aksept
Mystic Mountain blander seg ikke inn i hva andre religioner eller trossamfunn gjør eller hvordan de praktiserer sin tro. Vi gjør vårt beste for å skape noe vakkert og meningsfullt for våre besøkende.

Tilbakemeldinger
Og vi har hundrevis av fornøyde kunder/brukere som har vært på senteret og funnet mer glede i livet sitt. Vi får masse ros og tilbakemeldinger om de flotte tilbudene vi har på Mystic Mountain og om hvor godt det er å være her i den skjønne naturen.

Saklig og seriøs
Jeg håper at vi alle tar ansvar for en saklig og seriøs debatt om hva som skjer både rundt Mystic Mountain og andre aktiviteter i Hedalen. Det er uansvarlig å komme med negative påstander om noe eller noen uten å dokumentere det. Vi mennesker har veldig lett for å dømme andre uten å ha egenerfaring og saklig informasjon om det vi tror vi ser. Det er en gammel uvane at vi dømmer og har ideer om ting som er ukjent for oss, som vi egentlig ikke vet noe om. Det er alltid lettere og mindre ubehagelig å se flisa i andres øyne enn bjelken i egne. Hvilke motiver har de som gjør dette mot Mystic Mountain i denne saken? Hadde folk snakket ut i fra sine egne erfaringer og ikke fra sine ideer og forestillinger, hadde vi ganske sikkert levd i et samfunn med mye mindre konflikter.

Takk!
Vi vil takke for all støtte vi har fått fra bygda i den perioden vi har drevet Mystic Mountain og vi håper at det fine samarbeidet kan fortsette fremover slik at alle fortsatt kan leve i ro og fred, det er det vi søker på Mystic Mountain.

Vennlig hilsen fra oss på Mystic Mountain.


Nettsideansvar: Arne Heimestøl |