tPublisert:  10.11.06

 

 

LeneJupedalens Pøbb Ensemble

OLAV KRISTIAN HUSEBY

”Jupedalen” hadde konsert på Solstad Kafé sist lørdag. Gruppa spilte mange av de kjente låtene, men også noe nytt stoff ble presentert. To av dem som var med sist de gjestet bygda, er nå skiftet ut med nytt mannskap. Terje Kristiansen, kjent fra Trond Granlund Band, er Jupedalens nye gitarist. Harry Sagstuen spilte Keyboard på Solstad, men trakterer også normalt trekkspill på låter som dette passer inn.

Harry er ny for oss, men ikke noen nybegynner på keyboard.Bandets ”gamle” medlemmer er vokalist Lene Nerli, trommeslager Simen Motrøen og bassist Kristen Stavdahl. Kristen Stavdahl sier til Hedalen.no at bandet går i studio i Oslo i slutten av mai. Platen skal være klar til september. De er også i ferd med å gjøre et opptak for TV2.

Bandet er for de fleste kjent som et rockeband med lokalt inspirerte tekster og egne melodier. Melodiene er godt dansbare, men bandet er langt fra noe danseband. Til det er kvaliteten for høy og variasjonen for stor.

Langveisfarende søstrer, fra Nes i Ådal og Tranby.Vi som kjenner bandet fra den første tiden, ser utviklingen fra et lokalt band med mye musikk og gjøglerier, til mer et rockeband med høy musikalsk kvalitet. Humoren sitter fremdeles løst og vokalist Lene har et meget godt publikumstekke, som i alle fall sjarmerer alle oss gamlekara.

På Solstad sist lørdag var det snaut 50 tilhørere. Dette er i det minste laget, av hva vi forventer når et kjent band besøker bygda.

Hvor de ellers så musikkelskende hedøler måtte befinne seg på en slik kveld, kan vi sikkert fundere mye over, men om flere hadde kommet seg ut av sofaen hadde de ikke gått glipp av denne konserten.


Nettsideansvar: Arne Heimestøl |