VEDTEKTER

for

Hedalen Løypelag BA

 

 

§ 1. Andelslagets navn

       Andelslagets navn er Hedalen Løypelag BA

       (Regnskapsåret avviker fra kalenderåret, og løper fra 1/7-31/6.)

 

§ 2.        Forretningsadresse

       Andelslagets adresse er 3528 Hedalen, i Sør-Aurdal kommune

 

§ 3.        Formål

Andelslagets formål er å lage skiløyper i Hedalsfjella, herunder å anskaffe teknisk utstyr til slik formål. Med Hedalsfjella menes alle områdene det er naturlig for laget å drive løypeservice.

Virksomheten baserer seg på frivillige bidrag fra hytteeiere og andre, og laget har et ikke økonomisk formål. Laget skal ikke drive næringsvirksomhet, og dermed heller ikke utbetale utbytte til eierne.

 

§ 4.        Andelstegning m.v.

Andelens tegningspris er kr. 3000,- per andel, som kan tegnes av enkeltpersoner og juridiske personer, samt lag og foreninger. Tegningsprisen skal innbetales etter styrets anvisning etter at andelen(e) er tegnet. Antall andeler og andelskapital er flytende.
Tegnede andeler kan ikke overdras.

 

§ 5.        Andelseierens ansvar

       Den enkelte andelseier hefter kun for sin innskutte andelskapital.

 

§ 6. Styret

Andelslaget skal ha et styre på 3 (tre) medlemmet med varamedlemmer som velges for 2 (to) år om gangen. Et styremedlem som har sittet i 2 (to) perioder, skal ved påfølgende valg ha motkandidat.

Kun andelseiere er valgbare til styret.

 

Styret er beslutningsdyktig når minst 2 (to) medlemmer møter. Beslutninger i styret fastsettes ved alminnelig flertallsvedtak. Ved stemmelikhet har lederen dobbeltstemme.

 

Etter det første året skal ett styremedlem være på valg. Deretter skal hvert år styremedlemmer som har sittet 2 (to) år stå på valg.

 

§ 7.        Styret forplikter selskapet utad. Styret kan fastsette hvem som skal ha fullmakter til hva, og i hvilken utstrekning.  

 

 

§ 8.        Årsmøtet

       Årsmøtet er andelslagets høyeste organ. Årsmøtet skal holdes hvert år innen utgangen av oktober måned.

 

       Årsmøtet skal kunngjøres for medlemmene med minst 2 (to) ukers varsel.        Innkallingen skjer skriftlig. Om mulig skal all dokumentasjon vedlegges innkallingen.

Saker som ønskes tatt opp på årsmøtet, skal være styret i hende senest 1 uke før årsmøtet.

 

 

§ 9.        Årsmøtet skal behandle følgende:

1.  Valg av 2 (to) personer til å underskrive protokollen.

2.  Styrets årsberetning

3.  Fastsette resultatregnskap og balanse

4.  Anvendelse av årets overskudd, eller dekning av underskudd, i henhold til den fastsatte balansen.

5.  Valg av styre

6.  Valg av styreleder og nestleder

7.  Valg av personlige varamedlemmer

8.  Valg av to revisorer blant andelseierne 

9.  Prisfastsettinga av kjøp av nye andeler

10.      Valg av valgkomité

11.      Årsbudsjett og arbeidsplaner for kommende år, til etterretning

12.      Behandle saker som er nevnt i innkallingen

13.      Føre årsmøteprotokoll som undertegnes av 2 (to) av de fremmøtte andelseierne

 

§ 10.      På årsmøtet, og i alle saker, stemmer andelseierne med det antallet andeler de eier. Andelseierne kan la seg representere ved skriftlig fullmakt, men en andelseier kan maksimalt stemme med 2 (to) fullmakter i tillegg til sine egne andeler.

      

       Totalt stemmetall regnes etter fremmøtte/representerte andeler, og alminnelige flertall er bindende. Unntak herfra er §§ 15 og 16, som krever 2/3 (to/tredjedels) flertall.

 

       Dersom noen krever det, skal avstemming være skriftlig.

 

§ 11.      Ekstraordinært årsmøte

Skal holdes når styret, eller minst 20 % av andelene, krever det.

Innkalling skjer skriftlig til alle medlemmene med minst 14 dagers varsel, og med angivelse av de sakene som skal behandles. All dokumentasjon skal vedlegges saken.

 

       Ekstraordinært årsmøte kan kun behandle saker som står på sakslisten.

 

§ 12.      Medlemsmøte

Det kan avholdes medlemsmøte hvis styret ønsker dette. Innkalling kan kunngjøres i lokalpressen eller på de lokale nettstedene.

       Medlemsmøtet kan ikke treffe vedtak i saker som er tillagt årsmøtet.

 

§ 13.      Valgkomiteen

 

       Valgkomiteen skal bestå av tre medlemmer.

 

 

Etter det første året skal ett medlem være på valg. Dette medlemmet trekkes ut ved loddtrekning. Etter det andre året skal ett av medlemmene som har sittet i valgskomiteen i to år, være på valg. Denne trekkes også ut ved loddtrekning. Deretter skal hvert år representanter som har sittet i tre år, være på valg.

 

Valgkomiteens mandat er:

1.  Foreslå valg på styremedlemmer og varamedlemmer

2.  Foreslå valg av styreleder og nestleder

3.  Foreslå valg av revisorer

4.  Eventuelt foreslå styrets honorar

 

§ 14.      Uttreden

Andelshaverne kan tre ut av andelslaget pr. 30.juni, ved skriftlig å gi melding innen 1. april samme år. Andelsinnskuddet refunderes ikke, og ved uttreden reduseres selskapets andelskapital tilsvarende de aktuelle andelers pålydende, og beløpet overføres til selskapets frie egenkapital.

 

§ 15.      Oppløsning

Andelslaget kan vedta oppløsning av andelslaget med 2/3 (to/tredjedels) flertall av representerte stemmer, som samtidig representerer minst 1/2- parten av samtlige andeler.

 

Dersom det ikke oppnås tilstrekkelig flertall, skal det innen 14 dager innkalles til ekstraordinært årsmøte som kan treffe vedtak om oppløsning med minst 2/3 (to/tredjedels) flertall av de representerte stemmene.

 

Ved oppløsning skal selskapets formue, etter at alle forpliktelser, herunder omkostninger i forbindelse med oppløsningen, utbetales andelseierne i forhold til antall andeler.

 

§ 16.      Vedtektsendringer

Vedtak om endring av vedtektene treffes av årsmøtet etter forslag fra styret, og fattes med 2/3 (to/tredjedels) flertall av de representerte stemmene.

 

§ 17.      Tvister

Tvister om forståelsen og gjennomføringen av vedtektene skal med bindende virkning avgjøres av en voldgiftsnemnd på tre medlemmer som oppnevnes av Valdres Tingrett. Voldgiftsnemnda velger selv sin leder.

 

       For øvrig gjelder bestemmelsene om voldgift i tvistemålslovens kapittel 32.