tPublisert:  10.11.06

 

 

 

Påskens gledesspredere

TEKST: SIGRID HAUGEN 
FOTO:  ARNE HEIMESTØL

Påskens gledesspredere møtte jeg på Lokalet påskeaften!  Det var det mange andre som gjorde også, for både onsdag og lørdag gikk forestillingen ”Full utblåsning” for fulle hus.

Det er blitt tradisjon at ungkarsgjøglerne ”Sidste Utvei” lager revy i påska.

Hedalen musikkorps har også gitt oss mange fine opplevelser de siste åra, både i form av konserter og revyer. I år hadde disse gode kreftene slått seg sammen i et særdeles fruktbart samarbeid, som i sannhet førte til ”full utblåsning”!

De dyktige korpsmusikerne Arild Bjørnstad, Morten Hendis, Olav Kristian Huseby, Asle Ivar Klemmetsrud, Herman Nordby, Kim Ole Skimten Storengen og Bjørnar Bjørnstad beviste at korpsmiljøet i bygda vår har både bredde og kvalitet.

Revygruppa ”Sidste Utvei” går stadig nye veger, med overraskende vinklinger, og med nye talenter i full utfoldelse. Ungkarsaspektet og det lokale var denne gangen tonet ned, til fordel for aktuelle temaer i det nasjonale nyhetsbildet.

Det er rett og slett fantastisk at den lille bygda vår har så mange dyktige skuespillere, som gang på gang gleder oss med nye kreative påfunn og framføring på høyt nivå.

Jeg har lyst til å framheve Roar Myrvangs prestasjoner i sine mange roller. For en utvikling Roar har hatt, han står ikke tilbake for Trond Viggo Torgersen!

”Bærebjelken” Lars Elsrud stod som vanlig for solide prestasjoner. ”Provosert” – innslagene hans med ”Jeg tar debatten” satte den overflatiske revolverjournalistikken på TV kraftig på plass!  Leif-Eric Bakkom viste nye taleter – strippescenen hans framkalte kveldens høyeste latterbrøl!

Forestillingen bød på ulike former for samspill, til og med nye komposisjoner. Arnstein Kjensrud og Leif Eric hadde sjøl laga musikken til et dikt av Andre Bjerke.

Takk til Cato Skimten Storengen, hedalsgutten som nå er blitt profesjonell skuespiller, men som likevel vender tilbake til heimbygdas teatermiljø med hjelp og inspirasjon.

TAKK til dere alle som bidro! Takk for at dere gir så raust av dere sjøl, en gledesutfoldelse som smitter.

Takk for påskegaven til bygda!


Nettsideansvar: Arne Heimestøl |