tPublisert:  10.11.06

 

 

Let og finn fort og gratis!

ARNE HEIMESTØL

Dagens datainnspill handler om søkeverktøy for egen datamaskin.  Det finnes en rekke slike verktøy, men MSN Desktop Search ser ut til å være et av de aller beste.  Noe av det beste er at det søker inne i dokumenter.

Ikke alle er like flinke til å sortere filene som lagres på datamaskinen.  En kan naturligvis søke med Windows utforsker eller Min datamaskin.  Dette tar svært lang tid i forhold til det MSN Desktop Search kan få til. 

Indeksering

Når du har installert programmet, starter det med å gå gjennom hele datamaskinen din.  Innholdet i filtypene som dekkes av programmet, blir indeksert.  Denne prosessen kan ta noen timer, men når jobben er gjort, kan du lynkjapt finne det du er ute etter ved å skrive inn søkeord i søkeverktøyet som du kan ha liggende rett til venstre for klokka på oppgavelinja.

Plug-ins

Nå inneholder ikke standardversjonen alle filtyper som kan være aktuelle å søke i.  Du kan imidlertid laste ned såkalte "plug-ins".  Dermed utvides repertoaret.

Verktøylinje i Explorer

Når du laster ned MSN Desktop Search, får du også med en egen verktøylinje i nettleseren Explorer.  Her kan du se en demonstrasjon av hvordan denne virker.  Hvis du ikke vil vise den, høyreklikker du bak menylinja og fjerner haken foran MSN Search Toolbar.

  • Her kan du laste ned programmet
  • Og her kan du hente plug-ins.

Nettsideansvar: Arne Heimestøl |