tPublisert:  10.11.06

 

 

Open Office 2.0

ARNE HEIMESTØL

Det er god grunn til å spørre om du lenger trenger bruke penger på å kjøpe kontorpakke for datamaskinen din.  For noen uker siden ble Open Office 2.0 lagt ut.  Den  inneholder både tekstbehandler, presentasjonsprogram, tegneprogram, program for å skrive matematiske symboler, database og regneark.  Programpakken kan du få både på nynorsk og bokmål, og den er helt gratis.

Akershus fylkeskommune har i samarbeid med Skolelinux, Møre og Romsdal og Sør-Trøndelag fylkeskommuner organisert og finansiert oversettelsen av OpenOffice.org til bokmål og nynorsk. 

Writer heter tekstbehandlingsprogrammet.  Hvis du har brukt Works, Word eller Wordpad, vil du fort kjenne deg igjen.  Jeg vil påstå at stavekontrollen i dette programmet er bedre enn den du finner i Word.  Det skal forresten ikke så mye til å slå den. ;-)

Du kan også lagre dokumentene dine i doc-format; formatet som Word bruker. Dermed kan andre, som fremdeles bruker Word, lese det du skriver.

Nå er det kommet en omfattende brukerveiledning på norsk til Writer 2.0.  Den er også gratis. De andre brukerveiledningene passer til versjon 1.1.

Her kan du laste ned programmet.


Nettsideansvar: Arne Heimestøl |