tPublisert:  10.11.06

 

 

Valdres - Norges vakreste eventyr

OMTALE: ARNE G. PERLESTENBAKKEN OG ARNE HEIMESTØL
FOTO:
OLE JØRGEN LIODDEN - BILDER FRA BOKA

"Valdres Norges vakreste eventyr" ble lansert denne uka. Gjennom den 192 sider store boka viser naturfotograf og forfatter Ole Jørgen Liodden oss Valdres på sitt vakreste gjennom glimt fra natur, kultur, historie og hverdag. 

Boka er delt inn i ni kapitler, der seks av dem tar for seg Valdres-kommunene. Mange vil glede seg over at Vassfaret får bred omtale i boka.  To andre områder har fått ekstra oppmerksomhet.  Det gjelder Stølsvidda i Nord-Aurdal og Vestre Slidre og Jotunheimen i Vang og Øystre Slidre.


Frisk alpinaktivitet


Aurdalsfjorden

Mattradisjoner er også viet plass i boka.  Råstoff fra vann, skog og fjell i Valdres er utgangspunkt for bilder av Liodden  og oppskrifter av matskribent Berit Ildjarnstad.

Det er to år siden Ole Jørgen kom tilbake til Hedalen. Sammen med kone og tre barn har han flyttet inn i Fjellimellom, tidligere Storruste skole.  Tida han har bodd i Hedalen, har han benyttet godt.  Bokprosjektet er i seg selv et årsverk, og hundrevis av bilder fra Naturfokus er blitt publisert i andre bøker og tidsskrifter. 


Bitihorn

Harry og Grete i Hedalsfjella

Bredbåndstilgangen i Hedalen er helt avgjørende for å kunne drive en slik virksomhet, for høykvalitetsbilder medfører svært store filer, og disse tar det tid å overføre til servere og kunder.

I forordet uttrykker Ole Jørgen håp om at boka vil skjerpe sansene våre og gi oss lyst til å oppsøke flere av stedene han vier oppmerksomhet.  Vi er ikke i tvil om at denne boka vil gjøre nettopp det. 


Tiurbryst

Kajakk i Etna

Mange vil kjøpe boka av egen interesse, og det vil neppe overraske noen om praktboka blir å finne som gave - for eksempel til jul.  Allerede første uke har Liodden sendt ut over 1000 bøker av førsteopplaget på 5000.  Skal du sikre deg ei bok eller flere, kan du gjøre dette på Kontorparken søndag 2. oktober eller besøke en av butikkene i bygda.

Vi er også overbevist om at næringslivet i Valdres vil hilse denne utgivelsen velkommen.  Regionen satser sterkt på hytteliv og turisme.  Boka er en estetisk opplevelse og vil helt sikkert kunne brukes i markedsførings-øyemed. Og som en hytteeier sa det:  --Alle hytteeirere med respekt for seg selv bør ha ei slik bok på hytta."


Vinter - Helin

Nevlingen

Lyset betyr mye i Ole Jørgen sin fotoverden.  I tillegg til det har han gjennom møysommelig arbeid klart å fange detaljer og opplevelser de færreste av oss har fått med oss i Valdres-naturen.

"Valdres - Norges vakreste eventyr" er ei bok vi ikke blir så fort ferdige med.  Liodden er en kunstner, og kunst vil vi gjerne ha framme. Vi takker Liodden for praktboka og anbefaler den på det varmeste!


Olbergportrett
 

Orreleik

Nettsideansvar: Arne Heimestøl |