t


Kommentaren

Publisert:  10.11.06

Betraktninger om hund nummer to

LINE KAMILLA BRASTEIN

Vi har hatt familieforøkelse siste helg: Da kom Yotishas Unbreakeabel Ghibo til oss, en to år gammel tibetansk spaniel gutt fra en ytterst oppegående familie på Askøy. Hans matfar har fått allergi. Så Ghibo trenger et nytt sted å bo. Og hva er da bedre enn å flytte inn hos noen som eier verdens herligste tibbe-jente?

Ghibo har aldri lekt med damer før. Og særlig ikke med så flotte damer som Vanya! Det var ingen tvil i blikket da han så henne, han var forelsket. Tunga slepte i bakken, han siklet så vi måtte gå over gulvet med mopp etterpå, markerte sitt territorium på et par dørstolper og satte i gang med kurtisen.

Men hvordan får man ei tibbedame på gli? Ghibo har rekt å prøve det meste det siste døgnet: Forfra, bakfra, fra siden, fra undersiden, oversiden, med et byks eller forsiktig krypende, med tunga først, rumpa først eller labben først, med bjeff, ul og pip. Og Vanya slipper ham ikke til. Selvfølgelig ikke! Det Ghibo ikke har forstått enda, er at det kun er i løpetida at tisper er klare for en hyrdestund. Synd for ham, for innen den tid vil han for lengst være kastrert, stakkars..

Det er noe eget med menn, har jeg forstått. De har en fantastisk evne til å fortelle omverdenen at de eksisterer. Ghibo har rukket å markere sitt revir ikke mindre enn seks ganger før Vanya forsiktig senker sin edle bakdel ned mot underlaget og frigir nattens oppsamlede dråper. Ghibo snuser og snøfter, Vanya værer duften og funderer i en halv evighet mens hun skuer mot det ytre rom. Ghibo jumper av gårde, Vanya tripper fornemt. Vel, nå nytter det ikke alltid å trippe, i og med at Ghibo stort sett har nesa si limt fast i bakparten hennes. Hva må vel ikke ei tibbejente finne seg i!

Maten går ned på høykant nå. Matmor blander ut tørrforet med leverpostei i helgene, noe Ghibo synes var en svært så god ide. Han slikket møysommelig alle bitene sine rene før han gnafset i seg. Så måtte han se hva Vanya hadde fått. Og ganske riktig: Der var det massevis av tørrfor med leverpostei på, og som den gentleman Ghibo prøver å være, måtte han jo slikke rene dem også, til Vanyas ulmende misnøye.

HUN har jo lært hvordan det skal være: Leverpostei er krydder og nytes følgelig SAMMEN MED de tørre knottene. Maken til uvitende barbar hun må utsettes for!

Vel, det er ikke lett å være mann! For hva gjør man vel ikke for å oppnå en skjønn jomfrus gunst? Da er det godt det finns griseører, oksestruper og svinesvor her i verden. Så nå ligger Ghibo i et hjørne og slafser ettertenksomt, mens hans utkårede sover skjønnhetssøvnen sin. ”Når hun våkner, skal alt bli så mye bedre,” tenker han nok. ”Da kommer hun til å skjønne at jeg er en staut kar!”
 


   

Nettsideansvar: Arne Heimestøl |