tPublisert:  10.11.06

 

 

Testing av løypemaskiner er i gang

HELGE NORDBY

Etter hvert som andeler i løypelaget blir tegnet, blir det mer realistisk at vi kan ha en løypemaskin klar til drift på Hedalsfjellet neste vintersesong. En så derfor at det var viktig å benytte resten av vinteren til å vinne erfaring med løypemaskin, og vurdere de forskjellige alternativer som er på markedet.

 Påsken for to år siden hadde vi et kort besøk og demonstrasjon av en finsk maskin, Paana 125. Årets modell av samme type kom til Søbekkseter sist tirsdag, og er satt til vår disposisjon fram til mandag.

Et kjøreteam bestående av Harald Kjensrud, Arvid Nordby, Roger Hybertsen og Olaf Ødegaard er i gang med å prøve å legge løyper. Dette møter utfordringer da det er mye løs snø, og ikke blitt lagt såle fra starten på vinteren.

Motbakkene er en utfordring i og med at maskina graver seg ned. Etter to formiddagers drift har de fått lagt løype fra Søbekkseter til Godvannet. Torsdag forsøker de å legge løype fra Søbekkseter til Storausttjern, og videre ned til Fledda (Hallfast).

På søndag arrangeres Høgdespretten ved Høgdefjell, og planen er å bruke maskin til å lage ”arena” og deler av løypa. Maskina vil bli stående ved Høgdefjell under arrangementet - sammen med folk fra styringsgruppa for løypelaget.

Tirsdag neste uke kommer en annen og litt større maskin. Pisten Bully 100. Denne skal bli til påskeaften, og vil bli parkert ved Busuvann under Busupilken på skjærtorsdag.  Også her vil medlemmer av styringsgruppa være til stede.

Til denne maskina trenger vi også noen nye utfordringer, og da planlegger vi å forsøke Muggedalsrunden. I tillegg håper vi å kunne preparere de løypene som allerede er kjørt, men dette forutsettes at vi lykkes med prøvedriften. Det er viktig at en ikke forventer maskinkjørte løyper i år, men ta det som vi klarer å lage som et pluss. Det er de gode snøforholdene som gjør at vi får dette til, men enkelte steder gir også dette som nevnt en ekstra utfordring.

Vi har også jobbet med å få prøvd en maskin til, en Printh Husky. Denne kommer ikke før etter påske, men vi regner med at vinteren holder seg et par uker til, så da skal nok den få prøvd seg også. Håper at denne prøvedriften vil hjelpe det nye styret for andelslaget til å velge en mest mulig riktig maskin til den bruken vi trenger.

PAANA 125
Finsk
lengde: 7270 mm
bredde: 2500 mm
vekt: 3200 kg
motor: Cummins 125hk
Leverandør: PAANA NORGE, Asker
KÄSSBOHRER PISTEN BULLY 100

Tysk
lengde: 7143 mm
bredde: 2500/2800 mm
vekt: 5200 kg
motor: Mercedes Benz 177hk
Leverandør: ANTRA, Oslo
 
PRINOTH HUSKY

Italiensk

lengde: 6870 mm
bredde: 2500/2800 mm
vekt: 4600 kg
motor: Mercedes Benz 177hk
leverandør: Trygve Owren, Vingrom

 

Nettsideansvar: Arne Heimestøl |