tPublisert:  10.11.06

 

 

Skitur på Hedalsfjella har fått en ny dimensjon

KARI HAGLUND NORDBY

For den som er glad i å gå på ski, betyr det mye å ha mulighet til å gå i godt preparerte løyper. Derfor var det en spesielt hyggelig opplevelse å gå på ski fra Godvatnet til Surtind torsdag i maskinpreparert løype. Etter å ha gått samme traseen i ”alle” år var det litt spennende å følge en litt annerledes trase, der den av ulike hensyn var lagt litt om. Dere kan bare glede dere til påskeferien!

Som hundeeier prøver jeg også å ta hensyn når vi ferdes i skiløypa. Vi har trent på at hunden skal gå ved siden av sporet for ikke å ødelegge skiløypa. Dette er ikke lett å få til i scooterløyper, delvis fordi det er for smalt og delvis for løst. Hunden vil jo gå der det er fast underlag!

Men i løypemaskinkjørt løype holder han seg pent på kanten, og selv ikke en schæfer på 40 kg ødelegger ikke mer enn skistavene gjør. Dessuten er det jo god plass, og lettere å holde avstand til møtende, både hunder og skiløpere.

For den som liker seg best med fjellski langt fra preparerte løyper, er det fortsatt rikelig anledning til det. Fjellet ligger der, klar for å ta i mot deg!


Nettsideansvar: Arne Heimestøl |