t



Publisert:  10.11.06

 

 

Vil starte produksjon av elgpølse

FOTO:  Arne G. Perlestenbakken
TEKST:  Arne Heimestøl

Oppskrift har hun. Ingredienser skaffes blant annet fra skogene i Hedalen.  Produksjonsutstyr er på plass.  Før Oddveig Slettebråthen kan starte med kommersiell produksjon av elgpølse, må hun ha lokaler som Mattilsynet kan godkjenne.  Denne utfordringa jobber ho med no.

I elgpølser skal det ikke være noe juks.  60% av råstoffet er elgkjøtt, og det er ikke innmat i pølsa Oddveig lager.  Pølsemaker Ruben Lindberg på Bagn har hjulpet Slettebråten med å lage prøveparti.  Pølsene må modne i 3-4 måneder, og det er viktig å passe dem godt i modningsprosessen slik at de får tilstrekkelig med luft.

Når pølsene tørker, reduseres vekta med 40%.  I salg vil de koste ca. 300 kroner kiloen, og Slettebråten håper å kunne selge pølsene gjennom butikker og på for eksempel Valdresgildet.


Nettsideansvar: Arne Heimestøl |