tPublisert:  10.11.06

 

 

Et lekende menneske

ARNE HEIMESTØL

Han er lærer av yrke, glad i å synge og dirigere, tar gjerne en klatretur, eller leder folk over breer. Deltaker i NM i skitrehopping endte med tredjeplass. Liker du å spille drama, har du minst én felles interesse med denne karen. Møt Gudbrand Heiene, utflytta hedøling.

Han hadde ikke tid til å sitt mye i ro da han vokste opp i Hedalen.  Det har han ikke nå heller.  Gudbrand Heiene har studert kristendom, friluftsliv, IKT, drama og musikk. 37-åringen har jobbet på fire forskjellige folkehøgskoler og hatt stilling som  miljøkoordinator på en videregående skole.

Han har vært dirigent for flere kor de siste 18 årene. -- Jeg har en lei tendens til å overta dirigentjobben i kor jeg begynner i, flirer han.  Her i Valdres har han blant annet dirigert Nord-Aurdal sangkor. -- Drama og musikk lar seg kombinere, fortsetter Gudbrand.  Det kan bli mange spenstige oppvarmingsøvelser på korprøver når denne karen leder.

Teaternomade

I begynnelsen av påska var Gudbrand innom Hedalen.  I dag er han i Afrika sammen med kjæresten Elisabeth.

--Hva driver forresten hun med?
--Elisabeth er klovn.
--?
--Ja, hun er utdanna klovn.  Og i vinter har vi vært på turne med "Busteper". 11. juni kl. 18.00 kan vi få med oss denne forestillingen i Hedalen.  "Busteper" passer alle aldersgrupper.

Gudbrand og Elisabeth har altså vært teaternomader det siste året.  Det er en tilværelse Gudbrand trives godt med. 

En stor opplevelse var det også lage fem forestillinger for barn i palestinske flyktningeleire i Beirut. 
-- Her ble det ordnet med privat innkvartering.  Vi var to damer og en mann som måtte del 1 1/2 seng, ler Gudbrand.

Klatring

-- Hva ville du ha prioritert hvis du skulle flytte tilbake til Hedalen? 
-- Da ville jeg ha starta Petatmyra klatreklubb! kommer det kjapt. -- Navnet er strålende, og dessuten finnes det gode treningsmuligheter for nybegynnere i området.

Gudbrand trives godt med klatring.  Her ser vi han i aksjon i Molladalstårnet i Møre- og Romsdal.  -- Da vi klatra i dette fjellet, fikk vi beskjed om at vi måtte huske på å snu seinest klokka 18.00.  Vi la på en halvtime, og da ble det etter hvert så mørkt at vi måtte overnatte i fjellveggen.

Gudbrand er glad i mange typer friluftsliv.  Han er brefører, og i sommer skal han praktisere den delen av ferdighetsrepertoaret sitt.

Skitrehopping

En noe spesiell aktivitet er såkalt skitrehopping. I uoffisielle norgesmesterskap har den utflytte hedølen erobret to tredjeplasser.  Se video her.

--I denne sporten kreves det beskyttelse, forteller Gudbrand.  -- For menn er det nå obligatorisk med både hjelm og suspensorium!

Det finner vi rimelig etter å ha lest følgende beskrivelse av idretten:

"Dagens trehoppere nøyer seg ikke med å hoppe gjennom treet. Det hoppes opp i det for så å bli stående. (...)Godt egnet en 6-10 meter høy fjellbjørk.. Uten sammenligning med legendene fra Morgedal for øvrig, er utøverne av dagens skitrehoppere en gjeng habile telemarksløpere med god bakkekontakt.

Tyngdekraften er allikevel ikke større enn at vi benytter oss av skihoppet som går oppover, og vi gjør det vi kan for å klamre oss fast i toppen."


Her ser du Gudbrand på vei inn i ei buske.

Om Hedalen

-- Hva tenker du om Hedalen nå?
-- Dette er ei bygd det må være perfekt å vokse opp i, kommer det kjapt. 
-- Her er det mange tilbud til barn og unge.  Det blir nok vanskelig å få med seg Elisabeth hvis jeg skal bosette meg her.  Hun er fra Ålesund og vil ha hav. Akkurat det mangler vi i Hedalen.
Forresten:  Harald Kjensrud er fremdeles i aktivitet. Slike ledere betyr mye i ei bygd!

-- Jeg er på utkikk etter et krypinn i bygda. Flyttelass har jeg i Naustdal, og flygel har jeg stående i Jølster.  Det hadde vært fint å ha en plass der jeg kan ha spesielt kontortingene mine, sier Gudbrand.  Kanskje kan noen hjelpe ham med det?

Fra juleforestillinga "En engel til bords og en djevel i fotenden!"


Nettsideansvar: Arne Heimestøl |

 

 

.