tPublisert:  10.11.06

 

 

Starter naprapatibehandling i Bagn

ARNE HEIMESTØL

Naprapaten Anne Willassen, samboer med Tor Anders Perlestenbakken, har flytta til Hedalen. Nå starter hun behandlingsvirksomhet på Bagn.  Håpet er å kunne bygge opp et permanent tjenestetilbud.

Naprapati betyr å korrigere årsak til lidelse. Ordet kommer av det tsjekkiske ordet "napravit", som betyr å korrigere, og det greske ordet "Pathos" som betyr lidelse. Naprapati ble utviklet fra kiropraktikken på begynnelsen av 1900 tallet. Man begynte da å interessere seg for sekundære spenninger i omkringliggende mykdeler, i tillegg til den sedvanlige manipulasjonen.

Willaasen har fire års utdanning + praksis fra Sverige, der naprapater har offentlig godkjenning. 

--Behandlingen består av flere ulike teknikker for å få et best mulig, og varig, resultat. Vi prøver å finne årsaken til problemet, og ser på kroppen som en helhet. De vanligste plagene pasienter kommer til meg for å få hjelp for ,er smerter i rygg, nakke og hofter, spenningshodepine ,svimmelhet, idrettsskader og senebetennelser. I tillegg jobber jeg litt med spedbarnskolikk/luftsmerter. Dette er utrolig spennende, men jeg har ikke annonsert så mye med babymassasjen ennå, forteller Willasen.

Foreløpig beholder hun jobben i Drammen. Men hun håper på godt samarbeid med helsevesenet, og vil nå markedsføre det nye tilbudet i Valdres.  --En behandling på 45 minutter vil koste 400 kroner, og jeg håper på en snarlig offentlig godkjenning tilsvarende den man har i Sverige og Finland, avslutter Willassen.


Nettsideansvar: Arne Heimestøl |