Sist oppdatert: 10.11.2006 06:47

Alle kom inn på førstevalget

ARNE HEIMESTØL
 
  Det er snart skolestart for elever i videregående skole. Alle elevene som gikk ut fra 10. klasse i Hedalen, har kommet inn på sine førstevalg. Vi har fått innspill fra to av dem; Merete Bakke  og Bjørnar Bjørnstad.

-Jeg søkte på helse og sosial etter ønske om å gå hudpleieren, forteller Merethe Bakke. Hun var ganske spent på om hun kom inn på førstevalget sitt.  Ekstra innsats det siste halvåret i Hedalen håpet hun skulle bidra til at hun fikk dette tilbudet, og gleden var naturligvis stor da positivt svar på søknaden ble mottatt via SMS og Internett. Om kort tid kan hun begynne på Valdres vidaregåande skule på Leira.

-Vi er to jenter som har vært på utkikk etter hybel, og nå er også den saken i boks.  De skal bo like ved Kiwi på Leira. Dermed blir det kort skolevei.

-Jeg gleder meg til å flytte, til å få nye venner, og ikke minst til å få en god utdanning! sier Merethe.

Til Gjøvik

-I begynnelsen av tiende klasse var jeg ganske usikker på hva jeg hadde lyst til å velge. Det sto mellom byggfag, elektro og musikk, dans og drama, forteller Bjørnar Bjørnstad.

Det er vel ikke så overraskende at Bjørnar til slutt søkte på musikk, dans og drama.  I flere år har han vært aktiv i kulturlivet Hedalen.
-Men det var ikke enkelt å bestemme seg, forteller han.

-Noe av det som gjorde meg usikker på å søke meg inn på musikklinja på Gjøvik, var avstanden, fellesskapet med gamle klassen og arbeid. Det blir bare jeg som reiser til Gjøvik, så det kan bli veldig rart å være uten alle de personene som betyr så mye for meg. Det kommer til å bli skikkelig tomt, men jeg skal nok sørge for å møte dem igjen i helgene!

Sikker på å komme inn på førstevalget var han ikke. Tidligere hadde opptaksprøver hatt en del å si i forhold til karakterer. Nå var det kun karakterer som ble lagt til grunn. Derfor måtte det ekstra innsats til  det siste halvåret for å skaffe de nødvendige poengene, for musikk, dans og drama på Gjøvik er ei populær linje.

På Gjøvik kommer Bjørnar til å møte medelever som deler mange av hans interesser.  -Denne linja har et godt sosialt miljø, forteller han. 
-Jeg kommer nok til å få flere nye venner.

Musikk har Bjørnar planer om å fortsette med. Toneheim folkehøgskole på Hamar har gode tilbud som kan være aktuelle etter tre år på Gjøvik, -og kanskje blir jeg studiobassist eller skaffer meg et band? avslutter han.