Sist oppdatert: 10.11.2006 06:47
Kommentaren

Vårt andre hjem

GRETE STRAND
 

  En av favorittene mine på Internett er hedalen.no. Den sjekker jeg ofte, sammen med værkameraet ved Søbekkseter. Da får jeg stilt litt "hjemlengsel". For vi har funnet vårt annet hjem på hytta vår ved Svarttjern.

Etter noen år med fri tilgang til firmahytte på Teinvassåsen, byttet jeg jobb og merket fort at livet uten hytteturene til Hedalen ikke var det samme.
Jobbyttet var det ikke noe å gjøre med, men hytte kunne vi kanskje få tak i?

Det var sannelig lettere sagt enn gjort, for det er ikke ofte det er hytter til salgs i Hedalen. Flaks hadde vi da drømmehytta var til salgs ved Svarttjern. Den eneste mangelen var badstu, men det hjalp Hebe oss å bygge. Vi flyttet inn til jul i 2003, med ei datter på 2 år og en gutt på tre uker.

Mye av fødselen til minstemann gikk pappaen glipp av; han var i Hedalen på hytta og tok mål til bygging av badstu. Med ny farstrekord ned til Bærum sykehus fikk han likevel med seg siste innspurten. Kanskje synd at mammaen holdt seg hjemme den dagen, ellers hadde det blitt en ordentlig liten hedøling i familien.

Når bilen er pakket fredag kveld, ungene i pysj bak i bilen og vi voksne med to timers kjøring foran oss i stillhet og ro og tid til en prat, så senker skuldrene seg. Stress og mas legges bort. Det er en fantastisk følelse! Når vi er vel fremme og alt av vann og gass og infrastruktur for øvrig er på plass, sitter vi og ser utover fjellene og har ikke "råd" å legge oss.

Fjellene og naturen i Hedalen er flott for oss og for barna. Vi har hatt mange fine turer, både sommer og vinter. Vi har badet i Sandvika og ved Helsenningen, plukket bær ved Søbekkseter, fisket i Huldretjern og gått til Surtind vinterstid. Vi har hatt sene kvelder med rødvin og god mat, kaffe og cognac ved bålplassen og turer i badstua både vinter og sommer. Det har vært teambuildingsturer med jobben på hytta, jenteturer, gutteturer, feiring av 70-årsdag og ellers fine familieturer med samling av krefter og avslapping - alltid med utsikt mot Svarttjern og fjellene bak.

Noe av det vi alltid er like forundret over, er hvor få vi møter i løyper og i fjellet når vi går turer. Det er hyggelig å møte folk til fjells, men vi har ikke hytte på fjellet for å gå i kø. Det er mange hytter i Hedalen, men heldigvis fortsatt god plass. Ellers har vi hyggelige hyttenaboer som vi har grillfest med på høsten, og rebus for barn og voksne i påsken.

Det er alltid like hyggelig å komme ned til bygda på handel. Alle i butikkene hilser og er hjelpsomme. God service har vi også fått fra Håvards hytteservice gjennom disse årene, og både legevakt og Viking i Nes har vi måtte ha kontakt med. Alt av servicetilbud fungerer utmerket.

Så dette er en solksinnshistorie fra en hytteeier som bare er fornøyd; med stedet, med folkene, med naturen og med alt som for oss handler om Hedalen.

Hilsen fra Grete Strand