Sist oppdatert: 10.11.2006 06:47

Landsleir på Tromøya

MARI GRØV
 
  29. juli dro fire ungdommer til Tonsåsen for å møte bussen de skulle følge til Arendal og Tromøy for årets landsleir. Også i år dro Sondre alene som gutt, men nå bare med fire jenter. Den siste kom en dag seinere på grunn av barne dåp!

Bussturen gikk fort unna, og vi skaffet oss nye bekjentskaper allerede der. Fra Valdres var det kun en til, og han kom fra Vang. Fremme på leiren fikk vi satt opp teltene og ventet nå bare på den andre bussen fra Oppland. DA de kom, ble det etter hvert tid for inntoget, og Opplands tema i år var Vazelina Bilopphøgger’s!

Søndagen gikk til oppbygging av tun og fotografering av alle fylkene. Og selvfølgelig benyttet alle sjansen til å skaffe seg noen nye, eller møte igjen gamle, venner.

Mandag var første aktivitetsdag. Vi jentene fra Hedalen var på såpelaging, mens Sondre var på toving! Han var visst ikke helt fornøyd med aktiviteten han fikk utdelt. Såpelaginga tok ikke lange tida, så vi hadde mye tid til å ligge og slappe av, eller ta en dukkert i havet som vi da valgte.

Tempraturen i vannet var det ingenting å si på, men ikke alle var like glad i alt som var i vannet, for eksempel krabbene! En av oss var jo så heldig å få en krabbe tulla godt inn i håndkledet sitt, noe som sørga for et skrik som nesten kunne høres hjem!

Tirsdag var det igjen aktiviteter. Og i dag var det en SLITSOM aktivitet for oss jentene. Sondre var på baneskyting. Mens vi jentene var på leiren og hadde kampsport, nærmere bestemt Taek-Wondo. Dette var kjempeinteressant og veldig moro! Men for fire jenter som ikke er veldig vant med å være mye i aktivitet ble også resultatet mange dager med veldig mange stive kroppsdeler. Men for all del, dette er noe som anbefales; KJEMPEMORRO:D

Onsdag dro alle vi fra Hedalen til dyreparken i Kristiansand. Her ble vi møtt av et kraftig regnvær, dette plaget oss store deler av dagen, men humøret var fortsatt på topp og mot slutten kom sola fram. Vi besøkte det meste som var å besøke av dyr, vi tok tømmerenna, vi besøkte spøkelseshuset og Kardermommeby, men høydepunktet for oss jentene var helt klart kaptein sabeltann showet!

Torsdag var det volleyballdag. Oppland stilte med flere lag, men ingen av dem kom videre. Men vi hadde det morsom og heia frem de andre lagene vi;) Denne dagen ble en veldig ligge rett ut å slappe av dag, siden det var en av de aller varmeste og fordi de fleste egentlig ikke hadde noe spesielt å gjøre! På kvelden ble det som vanlig veldig liv i oss igjen! Noen holdt livet veldig høyt oppe og sov vel ikke, mens andre fant vel senga utpå morgenkvisten.

Fredag var siste dagen, Opplandsbussene skulle dra kl 2 natt til lørdag. Vi testet badevannet for siste gang, men som vanlig så slo kløna til da! I fjor mistet hun telefonen, mens i år ødela hun foten og sørga for krykkehopping resten av kvelden! Ja, vi snakker om Kristine! Vi tror hun sloss med en steinbitt, selv om sykesøstera mente det var en steinbit hun hadde sparka bort i! Vondt var det visst, og selv om hun ikke syns det var så gøy, var det mange andre som fikk stor glede av at hun hadde fått låne seg krykker.

Så bar turen hjem, og på tross av litt regn, et skikkelig tordenvær og veldig sterk vind, var vi alle enige om at dette var nok en vellykka landsleir! Og vi ungdomma i Oppland 4h er veldig fornøyde med lederene vi har med oss på tur!

En stor takk til Jon Sigurd, Kristian, Ingrid, Irene og Turi Elise som stilte opp og var med i år! Vi gleder oss allerede til nordisk leir i Finland til neste sommer og da vil vi ha både Ildjarnstad og Valdres bedre representert enn i år!