Sist oppdatert: 15.12.2006 22:01

Luciafesten

KIRSTEN GREAKER HEIMESTØL
 

Det å arrangere luciafest for småskoletrinnet med gjester, har lang tradisjon i Hedalen. Flere av foreldrene til årets småskoleelever har selv vært Lucia eller terne eller stjernegutt på luciafest.

Tirsdag 12. ble årets luciafest arrangert. Det har vel aldri vært så mange elever på småskoletrinnet i Hedalen. Når 47 elever får be med seg 4 gjester hver, blir det veldig fullt i gymsalen! Så fullt var det at årets lucia, Malin, var bekymret for hvor hun skulle lede toget sitt da de skulle bevege seg rundt i salen.

De hadde øvd, men da var det jo plass til å gå! Men luciatog ble det, og årets sju tredjeklassinger kom seg rundt uten å glemme sangen og uten å tenne på noe eller noen med de levende lysa.

Allerede i slutten av oktober begynte elever og lærere å forberede programmet til festen. Temaene vi skulle arbeide med, var myter, sagn og legender. Elevene ble delt inn i fire grupper og ulike tekster ble presentert.

Elevene fikk så velge den teksten de likte best, og resultatet ble fire skuespill; to fra gresk mytelogi, en fra norrøn mytelogi og en russisk legende. Det å spille teater er noe som mange mennesker i Hedalen er opptatt av, og barna blir nok inspirert av det, for alle 47 elevene var på sena etter tur i minst en rolle.

I år fungerte lyden også veldig bra takket være Geir som hadde tatt med lydanlegget til teaterlaget og mikset lyd. Og elevene spilte teater om guder og helter og skurker og rare vesener med innlevelse og humor.

Foreldrene hadde ansvar for alt som skjedde på gulvet. Kakao og gjærbakst står alltid på menyen, og barn og voksne ålte seg mellom bord og stoler med kakaomugger og kurver med gjærbakst slik at alle skulle få traktering i pausa.Festen ble avsluttet med korsang av elevene og ”Deilig er jorden”. Og innen en fornøyd og sliten lærer fikk rydda sammen papirene og tingene sine fra sena, var salen omtrent ryddet for bord og stoler av mange aktive foreldre. Det ble luciafest i år også. Takk for samarbeidet, alle sammen!