tPublisert:  10.11.06

 

 

Tur med mening

ARNE HEIMESTØL

Et undervisningsopplegg om 2. verdenskrig gjorde sterkt inntrykk på 10. klasse.  Nå har elevene bestemt seg for å reise på klassetur til konsentrasjonsleirene Sachsenhausen og Ravensbrück.  12. juni starter de på tur sammen med 16 andre elever fra Alta.

"Stiftelsen Hvite busser til Auschwitz har til formål å bidra til økt kunnskap om menneskerettigheter og demokrati, slik at det kan skapes en bevisstgjøring hos den enkelte om å ta ansvar for en fredeligere og mer harmonisk verden." Les mer om turopplegget her.

Når elevene kommer til Tyskland, blir de med på en rundtur i Berlin.  Dagen etter skal de besøke Murmuseet Checkpoint Charlie.  Neste dag går turen til Potsdamer Platz og Alexander Platz.  Så følger undervisningsopplegget i Sachsenhausen og Ravensbrück.

--Vi valgte De hvite bussene fordi det ikke var så veldig dyrt, og den faglige delen var noe vi virkelig ville vite mer om, forteller Kristine Bakke til Hedalen.no.

Nå er elevene i gang med å spare til klasseturen.  De tok ansvar for skoleballet som nylig ble gjennomført, og 6. mars inviterer 10. klasse til kosekveld på skolen. 

Klassen setter stor pris på musikk, og denne kvelden vil det bli flere musikkinnslag.  Ellers kan elevene love pilkast, loddsalg, kasting på blekkbokser og mye mer. Noe å bite i skal det også bli.


Nettsideansvar: Arne Heimestøl |