tPublisert:  10.11.06

 

 

Kåre Nordstoga på minikonsert og seminar i Hedalen

ARILD BJØRNSTAD

Domorganist Kåre Nordstoga besøkte Hedalen lørdag.  Bak invitasjonen stod Hedalen Musikkorps og Hedalen Sangkor. Korps og kor hadde varmet opp, og var fulle av forventning da Kåre kom til Hedalen kl. 11.00. Nordstoga hadde en undervisningstime med korpset og en med koret. Her finpusset han på ettermiddagens konsertstykker.

Disse var innøvd før han kom, og det var en aha- opplevelse for alle å merke hvordan han med sin tolkning og effektive arbeidsform fikk laget ”prikken over i-en”. Generalprøven foregikk på skolen, og vi rundet av med felles lunsj før domorganisten reiste til kirka for å prøve orgelet. Her bestemte han seg for sitt eget program for kvelden. Kristine fikk en uforglemmelig undervisningstime på kirkeorgel, og Herman fikk sin økt med innøving av sitt stykke på ess-trompet til konserten. 

Mange hadde funnet veien til kirka denne ettermiddagen.  Konserten startet med en fin solo av Hermann på ess-trompet med Kåre på orgel. Deretter sang koret to stykker: "Vitae Lux", med Bjørnar som solist på flygelhorn, og "Din tanke er fri", akkompagnert av Kåre.

Korpset fortsatte med to stykker: "Bruremarsj og bånsull" (fra Nordmøre) og "Kling no klokka". Både kor og korps sang/ spilte meget bra, og det er hyggelig å registrere at vi har slik kvalitet på kor og korps i bygda, noe også Kåre presiserte.

Arrangørene var enige om at det meste av konserten skulle være orgelmusikk, og vi ble nok en gang vitne til fortryllende – magisk orgelmusikk fra domorganistens hånd. Han spilte tre store orgelverker og avsluttet med Tocata og fuge i d-moll av Bach. Dette utløste stående ovasjoner, og kor og korps takket Nordstoga for konserten og den inspirasjonen han hadde gitt oss alle. Han fikk med seg et minne hjem i form av en madonnafigur.

Denne dagen ga musikanter, sangere, solister og dirigenter ny inspirasjon, og det virket som om alle publikum storkoste seg. Vi må ikke vente i ti år til før vi gjør noe tilsvarende.

Korpset er 50 år i år, og arrangementet var et ledd i markering av jubileet. Det øves til ny showkonsert, og 25 ”låter” er på gang, med god blanding av korps, sang, band, storband osv. 20.april besøker to musikk-kapasiteter til korpset. Rolf Olav Eide fra (rikskonsertene) kommer til slagverkerne, og Major Kjell Martinsen (dirigent i H.M-. Kongens gardes musikkorps fra 1998 til januar 2006) skal finpusse showkonsert-stoff.

Vi kan være stolte av det kultursentrum som kor, korps, ungdomslag, revygruppe, dansegruppe og band står for i bygda vår. Vi gleder oss til fortsettelsen. Denne kulturen må vi ta vare på!


Nettsideansvar: Arne Heimestøl |