Bondeomelett og semuljepudding
Spikjiskinke i terninger steikes i panna. Legg te sides.
Kok potet / kanteføll (2 te manns) og skjær i skiver . Her e det fint å
bruke rester i frå meddagen i går! Steik poteten gyllen i panna og legg
skinka tebarsatt.
Tøm på ei blanding tå egg, vatn og fløyte, som e vispa lett i samen.
Bruk 1 egg, 1ss fløyte og 1 ss vatn te hår person.
Graslauk /purre kan tesettas.
Læ stivne på middels varm plate.
Kan serveres med makaroni.
Ana forslag: raspa gurot
Som vanle drikk vi vatn te hønndags!
Semuljepudding
1 liter mjølk
1 stor kopp semuljegryn
1 liten kopp sukker
Kok i 20. min.
1 egg (visp med gaffel og bland gradvis i puddingen), kok opp att.
Mandeldråpår etter smak.
Raud saus
Bland ½ l vatn og 3 dl. saft . Kok opp.
Rør 1 ss potetmjøl ut i litt kaldt vatn og ha i.
Rør førsiktig, ellers bli sausen seig!
|